Liepājā manāmi iereibis autovadītājs ieķeries policista formas tērpā un spārdījis auto durvis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien Liepājā aizturēts kāds manāni iereibis autovadītājs, kurš pēc aizturēšanas spārdījis policijas auto aizturēšanas nodalījuma durvis, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Aizvadītajā svētdienā policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Turaidas ielā, atrodas automašīna "BMW", kuras vadītājs, iespējams, atrodas alkohola reibumā un sāks kustību. Policijas inspektors ar dienesta transportlīdzekli devās uz izsaukumu un pa ceļam uz minēto adresi viņu apturēja cilvēki, izklāstot to pašu, kas minēts iepriekš - Turaidas ielā atrodas automašīna "BMW", kuras vadītājs, iespējams, alkohola reibumā atrodas pie automašīnas stūres un sāks braukt. Policists turpināja kustību pagalma virzienā un pa ceļam viņu apturēja vēl viena automašīna, kuras vadītājs sniedza tādu pašu informāciju.

Policists ar dienesta transportlīdzekli iebrauca pagalmā un redzēja, ka minētā automašīna "BMW" pārvietojas pa pagalmu. No automašīnas izkāpa vīrietis, kurš izskatījās manāmi iereibis un no viņa izelpas bija jūtama alkoholam raksturīga smaka, savukārt pats viņš runāja neadekvāti. Policists vīrietim izskaidroja, ka tiks noformēts lēmums par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un tiks veikta alkohola pārbaude.

Vīrietis kļuva agresīvs, lamājās necenzētiem vārdiem, taču uz prasību pārtraukt savas huligāniskās darbības viņš nereaģēja, ieķērās policistam formas tērpā, pēc tā likumsargs vīrieti noguldīja uz zemes un uzlika roku dzelžus.

Vīrietis tika aizturēts, bet pēc ievietošanas pagaidu turēšanas telpā dienesta automašīnas aizmugurē, spārdīja aizturēšanas nodalījuma durvis, tādējādi turpinot savas huligāniskās darbības. Vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, taču no tās atteicās.

Policijas Liepājas iecirknī par notikušo ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un bez tiesībām. Tāpat ir sākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu.

Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat likumsargi aicina līdzcilvēkus atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā. Policija pateicas tiem iedzīvotājiem, kuri aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu