Dzīvoklī Alūksnē izcēlies ugunsgrēks. Kaimiņa modrība, iespējams, pasargājusi no lielas traģēdijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Aizvadītajā piektdienā Alūksnē, kāda daudzdzīvokļu nama ceturtā stāva dzīvoklī izcēlies bīstams ugunsgrēks. Ugunsgrēka brīdī dzīvoklī atradušies divi skolēni un viņu mazais brālis, ziņo raidījums "Degpunktā".

Ceturtā stāva dzīvoklī, kurā mīt vecvecāki un četri viņu mazbērni, izcēlās ugunsgrēks.

Vecmāmiņa Inese raidījumam stāsta, ka devusies uz dārziņu pēc ceturtā bērna, kad viņai zvanījusi otra mazmeitiņa, informējot par notikušo.

Tobrīd ar auto garām braucis kāds paziņa, kas, izdzirdot par nelaimi, kundzi ar mazmeitiņu steigšus aizvedis līdz mājām. Sieviete bērnu atstājusi auto, bet pati steigusies augšā, kur pie dzīvokļa durvīm satikusi kaimiņu, kurš bija sajutis ko nelāgu un jau centies iekļūt dzīvoklī. Saimniece mēģinājusi ātri atslēgt ārdurvis, taču ar sparu raujot tās vaļā, rokturis palicis rokās.

Kaimiņš ar cirvi stāvējis blakus un viņa mudinājusi, lai cirvi liek lietā un izlauž durvis. Kad tas paveikts, skatam pavērās sadūmotais dzīvoklis. Viņa apliecina, labi, ka mazmeita piezvanīja, mazbērni esot atbildīgi. Izrādījis, ka aizdedzies balkons, stāsta vecmāmiņa, pieļaujot, ka kāds bija nometis nenodzēstu izsmēķi.

Mirklī, kad bērni jau bija vecmāmiņas rokās, notikuma vietā ieradušies arī glābēji, kuri dzēsa liesmas un palīdzēja no ēkas izkļūt vairākiem tās iedzīvotājiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Alūksnes daļas komandieris Gints Ilva raidījumam stāsta, ka dzīvoklī bija sadūmojums, arī mājokļa kāpņutelpa esot bijusi sadūmota. Trīs cilvēkus – jau pieminētos dzīvokļa iemītniekus – izglāba kaimiņš, bet piecus – VUGD. Kopumā evakuējušies astoņi cilvēki.

Divi vecākie bērni nonākuši slimnīcā, bet mazākajam brālim, kurš bija paslēpies vannasistabā, izdevies tikt cauri vien ar izbīli un viņš pēc ārstu apskates atgriezies mājās.

Gan ģimene, gan VUGD izsaka milzu pateicību kaimiņos dzīvojošajam Jurim Krūmiņam.

Plašāk par notikušo skaties "Degpunktā" sižetā:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu