Covid-19 ⟩ No trešdienas atsevišķu vilcienu maršrutu reisos plānoti speciāli vagoni, kuros varēs nelietot mutes aizsegu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilciens. Ilustratīvs attēls
Vilciens. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

No trešdienas atsevišķu vilcienu maršrutu reisos plānoti speciāli vagoni, kuros pasažieri ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu brauciena laikā drīkstēs nelietot mutes un deguna aizsegu, norāda AS "Pasažieru vilciens" Korporatīvo attiecību daļas vadītājs Egils Krutovs.

Plānots, ka speciālie vagoni tiks nodrošināti katru dienu vilcienā Nr. 704 Rīga (plkst. 16.31) - Krāslava (plkst. 19.48) un vilcienā Nr. 703 Krāslava (plkst. 5.48) - Rīga (plkst. 9), kā arī brīvdienās vilcienā Nr. 702 Rīga (plkst. 11.31) - Rēzekne II (plkst. 14.15) un vilcienā Nr. 701 Rēzekne II (plkst. 15.17) - Rīga (plkst. 18).

Šo reisu speciālajos vagonos pasažieri un konduktori-kontrolieri varēs nelietot mutes un deguna aizsegus, kā arī tajos nebūs jāievēro noteiktais pasažieru skaita ierobežojums, kas citos vagonos ir 85% no ietilpības.

Izmaiņas stāsies spēkā no trešdienas.

"Izmēģinājuma kārtā mēs organizēsim šos reisus līdz septembra beigām, kad izvērtēsim to lietderību un pieņemsim lēmumu par to tālāku organizēšanu," skaidroja "Pasažieru vilciena" pārstāvis.

Vienlaikus Krutovs informēja, ka īpašo vagonu pasažieriem jāņem vērā, ka mutes un deguna aizsegs būs nepieciešams, lai brauciena laikā varētu apmeklēt labierīcības blakus vagonā. Tāpat pasažieriem, kas vēlēsies izmantot īpašos vagonus saviem braucieniem, līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments - pase vai ID karte.

LETA jau vēstīja, ka sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālā ietilpība palielināta līdz 80% līdzšinējo 65% vietā, savukārt komerciālo maršrutos pārvadātājiem, kā arī valstspilsētu pārvadātājiem būs ļauts organizēt pārvadājumus, kuros uzņems pasažierus tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu