VIDEO ⟩ Eksperti skaidro, vai vajadzīga papildu pote pret Covid-19 iedzīvotājiem ar vāju imunitāti (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Preses konferencē informēja par papildu vakcināciju pret Covid-19 iedzīvotājiem ar novājinātu imunitāti.

Preses konferencē piedalīsies Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska, NVD Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča un NVD vadošā eksperte veselības aprūpes jautājumos Līga Gaigala.

NVD Vakcinācijas projekta nodaļā informēja, ka Ministru kabinets 7. septembrī lēma, ka Latvijā, līdzīgi kā citviet Eiropā un pasaulē sāks trešo vakcīnu devu pret Covid-19 administrēšana. Sākot no 15. septembra kā pirmie primārās vakcinācijas kursā papildu vakcīnu devas pret Covid-19 saņems iedzīvotāji ar būtiski novājinātu imūno sistēmu, kuriem primārā vakcinācijas kursā nav izveidojusies pietiekama aizsardzība.

Saskaņā ar zinātniskos pierādījumos balstītu informāciju, Eiropas Slimību kontroles centra (ECDC), Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) un Imunizācijas valsts padomes (IVP) rekomendācijām, šobrīd papildu vakcīnas deva vajadzīga cilvēkiem, kuriem ir ievērojami samazināta organisma imūnās sistēmas funkcionēšana, lai nostiprinātu standarta vakcinācijas kursa efektivitāti.

Šāda nepieciešamība varētu būt, piemēram, cilvēkiem pēc orgānu transplantācijas, pacientiem, kuri ilgstoši saņem dialīzes procedūras, HIV pacientiem ar asinsrades sistēmas slimībām.

Video: Ieraksts no preses konferences

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu