Alžīrijas džudists saņēmis ļoti bargu diskvalifikāciju par atteikšanos cīnīties ar Izraēlas cīkstoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Feti Nurins
Feti Nurins Foto: Twitter/ @Sobhan_h771

Alžīrijas džudists Feti Nurins par nevēlēšanos olimpiskajās spēlēs cīnīties pret Izraēlas cīkstoni Toharu Butbulu no Starptautiskās Džudo federācijas (IJF) saņēmis ļoti bargu diskvalifikāciju.

Nurinam olimpisko spēļu džudo turnīra pirmajā kārtā bija jātiekas ar Sudānas cīkstoni Muhamedu Abdalrasūlu. Izlozes "zars" paredzēja, ka uzvaras gadījumā Nurinam nāktos tikties ar izraēlieti Toharu Butbulu.

Nurins, paužot atbalstu Palestīnai, savu dalību no olimpiskā turnīra atsauca. Džudists atzina, ka ir gatavs iestāties par jautājumiem, kas ir svarīgāki par sportu.

Tā rezultātā Alžīrijas Olimpiskā federācija atsauca Nurina un viņa trenera olimpisko spēļu akreditāciju.

Tagad ar radikālākiem soļiem nākusi klajā arī  Starptautiskās Džudo federācijas (IJF) piespriežot Nurinam un viņa trenerim desmit gadu disvkvalifikāciju par "Olimpisko spēļu izmantošanu kā platformu protestiem, kā arī politisku un reliģisku uzskatu popularizēšanai", kas ir pretrunā ar olimpisko spēļu ētikas kodeksu.

Nurinam un viņa trenerim gan būs iespēja iesniegt apelāciju par pieņemto lēmumu. 

Šī nav pirmā reize, kad Alžīrijas cīkstonis atteicās cīnīties pret Izraēlas pārstāvi. Līdzīga situācija radās arī 2019. gada pasaules džudo čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu