Potēšanu pret Covid-19 sniedz vairāk nekā 80 procentu ģimenes ārstu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Towfiqu barbhuiya/Unsplash

Patlaban potēšanu pret Covid-19 nodrošina 82,5% ģimenes ārstu prakšu, trešdien, 15. septembrī, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa skaidroja, ka ģimenes ārstu iesaiste kopš vakcinācijas procesa sākuma ir ievērojami palielinājusies.

"No 1248 ģimenes ārstu praksēm pašlaik vakcinācijas procesu nodrošina 82,5%. No tām724 prakses pašas nodrošina vakcinācijas pakalpojumu, bet 306 savus pacientus novirza uz sadarbības ārstniecības iestādēm, kur pacients var saņemt vakcīnu,"

informēja Juhņēviča.

Viņa arī apgalvoja, ka pašlaik Latvija ir pietiekami daudz vakcīnu, lai nodrošinātu intensīvu vakcinācijas tempu arī tad, ja tiks pieņemts lēmums par papildu devu visiem jau vakcinētajiem iedzīvotājiem.

"Joprojām aicinām cilvēkus pieņemt informētu lēmumu, neatlikt, doties vakcinēties, jo, kā mēs zinām, situācija valstī ir smaga,"

aicināja NVD pārstāve.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā pret Covid-19 vakcinēti 3888 iedzīvotāji, vakcinācijas tempam saglabājoties nemainīgi zemam.

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti saņēma 1919 cilvēki, otro - 1925 personas, savukārt 44 iedzīvotāji sapotēti ar "Johnson&Johnson" (J&J) jeb "Janssen" vakcīnu, kam paredzēta tikai viena deva. Vakar iedzīvotāju potēšanai pārsvarā izmantota "Pfizer"/"BioNTech" vakcīna.

Kopš vakcinācijas procesa sākšanas Latvijā izlietotas jau 1 564 884 vakcīnas devas, kas ļāvis vakcinācijas procesu noslēgt 793 575 cilvēkiem. Par vakcinācijas kursu pabeigušiem tiek uzskatīti tie cilvēki, kuri saņēmuši vai nu abas noteikto vakcīnu devas, vai vienu J&J vakcīnu, kam paredzēta tikai viena pote.

Vakar vakcinācijas procesu īstenoja 194 medicīnas iestādes, visvairāk pacientu sapotējot AS "Veselības centru apvienība", SIA "Veselības centrs 4" un SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca".

Vakar pārsvarā potējušies cilvēki, kuri neatbilst nevienai no prioritārajām grupām, tomēr vakar vakcinēto vidū bija arī 541 seniors, 288 personas ar hroniskām slimībām, kā arī daži desmiti ārstniecības personu un pedagogu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu