Džonsons veic nopietnas izmaiņas Lielbritānijas valdībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Alexandros Michailidis/shutterstock.com

Trešdien Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons veicis nopietnus pārkārtojumus valdībā, tostarp atceļot no amata līdzšinējo ārlietu ministru Dominiku Rābu.

Džonsona mērķis ir pārorientēt valdību uz dzīves līmeņa uzlabošanu Lielbritānijā pēc Covid-19 pandēmijas.

Džonsons 2019.gadā izvirzīja cīņu ar reģionālo nevienlīdzību par savas valdības prioritāti, taču pandēmija ir aizkavējusi šī solījuma izpildi.

"Mēs zinām, ka sabiedrība arī vēlas, lai mēs apmierinātu viņu prioritātes, un tāpēc premjerministrs vēlas nodrošināt, lai mums būtu atbilstoša komanda," žurnālistiem sacīja Džonsona preses sekretārs.

Rābs, kurš kritizēts par brīvdienām Krētā, kamēr Kabula krita talibu rokās, nomainīs tieslietu ministra amatā Robertu Baklandu.

Tomēr, lai mīkstinātu šo nepatīkamo pārbīdi, Rābs saglabā vicepremjera krēslu.

Viņa vietā ārlietu ministra krēslā sēdīsies līdzšinējā tirdzniecības ministre Liza Trasa.

Savukārt Maikls Govs, kas bija viens no svarīgākajiem līdzšinēja kabineta locekļiem, zaudē kabineta kancelejas ministra amatu un turpmāk atbildēs par mājokļu celtniecību, nomainot amatā Robertu Dženriku.

Amatu zaudējis arī izglītības ministrs Gevins Viljamsons, kurš daudz kritizēts par skolu vadību un eksāmenu organizēšanu pandēmijas apstākļos, kā arī par divu melnādainu sportistu sajaukšanu. Viņa atlaišana jau tika gaidīta.

Dženriks savukārt ticis kritizēts par saistību ar nelikumīgi apstiprinātu mājokļu attīstības projektu, ko ierosinājis kāds Konservatīvās partijas ziedotājs, un par braucieniem karantīnas režīma laikā.

Tikmēr par vispārsteidzošāko tiek uzskatīta Baklanda atbrīvošana, jo viņš nav ticis iejaukts nekādos skandālos, bet amatu zaudējis acīmredzot tikai tāpēc, ka bijis nepieciešams atbrīvot vietu Rābam.

Baumas par kabineta pārkārtošanu Londonā virmoja jau vairākas nedēļas, un vairāki avoti Džonsona partijā izteikušies, ka tās palīdzēja iegūt partijas atbalstu premjera plānam palielināt nodokļus, lai risinātu krīzi veselības aprūpē, lai gan šis plāns tika daudz kritizēts, jo visvairāk kaitēs cilvēkiem ar zemiem ienākumiem.

Kritiķi arī pārmet Džonsonam, ka viņš izvēlējās trešdienu, lai aizēnotu opozīcijā esošās leiboristu partijas balsojumu parlamentā par valdības lēmumu atcelt papildu atbalstu ģimenēm ar zemiem ienākumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu