Ar Covid-19 saslimušie braukuši autobusos no Ērgļiem, Ikšķiles un Neretas uz Rīgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas starptautiskā autoosta.
Rīgas starptautiskā autoosta. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar Covid-19 inficējušies pasažieri braukuši autobusos Rīga-Suntaži-Madliena-Ērgļi, Rīga-Ogre, Ogre-Rīga un Nereta-Valle-Ķekava-Rīga, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

SPKC epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieri, kuriem apstiprināta Covid-19 infekcija, braukuši 15.septembrī ar autobusu Rīga-Suntaži-Madliena-Ērgļi (AS "CATA" reiss nr.7964) plkst.10.40 no Rīgas uz Ērgļiem.

Tāpat ar Covid-19 saslimuši pasažieri 13.septembrī braukuši ar autobusu Rīga-Ogre (AS "Nordeka" reiss nr.7788) plkst.12.55 no Rīgas uz Ikšķili un atpakaļ ar autobusu Ogre-Rīga ("Nordeka" reiss nr.7788) plkst.20.38 no Ikšķiles uz Rīgu.

Savukārt 11.septembrī ar Covid-19 saslimuši pasažieri braukuši ar autobusu Nereta-Valle-Ķekava-Rīga ("Nordeka" reiss nr.7249) plkst. 15.15 no Neretas uz Rīgu.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos autobusu maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citi simptomi), Covid-19 testu var veikt bez maksas ar ārsta nosūtījumu (ārpus ģimenes ārsta darba laika, ja pacientam ir akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes vai citas pazīmes, kas ir raksturīgas Covid-19 infekcijai bez ārsta, ārsta prakses vai ārstniecības iestādes nosūtījuma).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu