Juhņēviča: Vakcinācija ir kā spogulis, kas atspoguļo gadu garumā uzkrātās problēmas valstī (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā paliks nemainīgs, tad līdz gada beigām pret koronavīrusu būs vakcinējušies 75% iedzīvotāju, intervijā Latvijas Radio sacīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Pret smagu saslimšanu ar Covid-19 šobrīd ir pasargāti 42% Latvijas iedzīvotāji, kuri pabeiguši pilnu vakcinācijas kursu. Līdz ar to nav sasniegts iecerētais mērķis – vakcinēt 70% iedzīvotāju, Latvijas Radio intervijā atzina Juhņēviča.

Viņa piebilda, ka vakcinācija esot spogulis, kas atspoguļo dažādas problēmas, kas uzkrātas vairāku gadu garumā.

"Mēs redzam, ka vakcinācijas process ir kā spogulis gadu gadiem uzkrātām problēmām - savstarpējām attiecībām, valsts attiecībām ar cilvēkiem, medijos, veselības aprūpes sistēmā. Ir naivi cerēt, ka šādā krīzes situācijā [tas] neatspoguļosies," pauž Juhņēviča.

Juhņēviča teica, ka Latvijā ir iespēja ērti un bez maksas pasargāt savu veselību no Covid-19. Tādēļ esot grūti saprast cilvēku lēmumu atlikt vakcinēšanos. Šaubīgos viņa aicināja vērsties ar jautājumiem pie ģimenes ārstiem vai speciālistiem.

Juhņēviča cer, ka līdz gada beigām vakcinēties izlems vēl vismaz 30% iedzīvotāju. Patlaban vakcinācijas temps ir 34-35 tūkstoši pošu nedēļā, un ar šādu tempu līdz gada beigām būs vakcinēti 75% iedzīvotāju.

Vakcinācijas projekta darbinieki vēl meklēs formas, kā sasniegt tos, kas vēl šaubās par vakcināciju pret Covid-19. Patlaban uzsvars ir uz ģimenes ārstu iesaisti un izbraukuma vakcināciju, ziņo Latvijas Radio.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu