Vācijas prezidents uzskata, ka Eiropa nonākusi krustcelēs (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogi. Ilustratīvs attēls
Eiropas Savienības karogi. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, uzrunājot Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu prezidentus sanāksmē Romā, trešdien paudis viedokli, ka Eiropa nonākusi krustcelēs.

ES jāizrāda vienotība vairāk nekā jebkad agrāk, saskaroties ar dažādām krīzēm un draudiem demokrātijai, sacīja Šteinmeiers.

"Mums jāsasniedz mūsu ambiciozie mērķi," aicināja Vācijas prezidents, piebilstot, ka Eiropai jākļūst par spēcīgāku spēlētāju starptautiskajā arēnā un jāatrod sev uzdevumi, kas veicami, lai padarītu pasauli labāku.

Eiropa varētu kļūt par paraugu, piemēram, vakcinācijas stratēģijās, cīņā pret klimata pārmaiņām, digitālajā revolūcijā un cīņā par indivīda tiesībām.

Arī Itālijas prezidents Serdžo Matarella uzsvēra: "Mēs saskaramies ar lēmumiem, kas skar gan ES iekšpolitiku, gan ārpolitiku."

Krīze Afganistānā ir parādījusi, ka nākotnē Eiropai būs jārīkojas vēl stingrāk pasaulē, kuru arvien vairāk raksturo lielo valstu alkas pēc prestiža, sacīja Matarella.

ES redz sevi kā NATO papildinājumu, viņš piebilda.

Arajološas grupa ("Arraiolos group") ir ES dalībvalstu prezidentu tikšanās, kur tradicionāli piedalās parlamentāro republiku prezidenti, kuru pienākumos neietilpst izpildvaras funkcijas. Pirmā grupas sanāksme pēc toreizējā Portugāles prezidenta Žorža Sampaio iniciatīvas notika 2003.gadā Portugālē, Arajološā, no kurienes arī aizgūts grupa nosaukums.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu