Skrastiņš un "Lokomotiv" nebija vienīgie... Lielākās aviokatastrofas sporta vēsturē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Itar_Tass/Scanpix

Šomēnes apritēja jau desmit gadi kopš traģiskās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandas lidmašīnas avārijas. Diemžēl aviokatastrofa, kurā dzīvību zaudēja leģendārais latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš, nebūt nav vienīgā sporta plašajā vēsturē.

Tā bija pirmā tamlīdzīga sporta spēļu komandas bojāeja kopš 1993. gada, kas izraisījusi tik lielu rezonansi visā pasaulē, līdz 2016. gada 28. novembrim - ceļā uz Kolumbiju avarēja lidmašīna, kurā Brazīlijas futbola klubs "Chapecoense" devās uz pirmo Dienvidamerikas kausa izcīņas finālspēli ar Medelinas "Atletico Nacional".

Kārlis Skrastiņš diemžēl nav pirmais no pazīstamajiem Latvijas sportistiem, kurš no lidojuma neatgriezās. 1950. gada 7. janvārī dzīvību Maskavas VVS hokeja komandas aviokatastrofā dzīvību zaudēja vārtu vīrs Harijs Mellups un aizsargs Roberts Šulmanis. 17 gadus vēlāk aviokatastrofā dzīvību zaudēja bokseris un PSRS čempions Imants Enkūzis.

Savukārt 1973. gada 19. februārī Prāgas lidostā avarēja lidmašīna, kurā atradās PSRS junioru izlase basketbolā, un tajā bija Rīgas TTT jaunā spēlētāja Sandra Jostiņa.

Pasaules sporta vēsturē, diemžēl, aviokatastrofas nav retums. Dažas no lielākajām "traģēdijām debesīs" skārušas tieši futbola pasauli:

  • Turīnas "Torino" futbola komanda – 1949. gada 4. maijs. Avārijas iemesls – bieza migla.
  • Futbola komanda "Manchester United" – 1958. gada 6. februāris. Avārijas iemesls – negaiss.
  • Futbola komanda Taškentas "Pahtakor" – 1979. gada 11. augusts. Avārijas cēlonis – dispečera kļūda.
  • Zambijas futbola izlase – 1993. gada 27. aprīlis. Avārijas iemesls – joprojām nezināms.

Plašāks apraksts par uzskaitītajām aviokatastrofām lasāms tiešsaistes žurnālā Klik - šeit!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu