Fani grib, lai Pasaules kauss futbolā tiktu rīkots biežāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FIFA Pasaules kausa galvenā trofeja.
FIFA Pasaules kausa galvenā trofeja. Foto: Reuters / Scanpix

Lielākā daļa futbola fanu atbalsta Pasaules kausa norisi reizi divos gados, atsaucoties uz pašu veikto tiešsaistes aptauju, ziņo Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA).

Pasaules futbola vadošā organizācija ir izstrādājusi plaši neatzītu plānu samazināt laika posmu starp Pasaules kausa finālturnīriem no ierastajiem četriem uz diviem gadiem. Šīs pārmaiņas atbalsta arī bijušais Londonas "Arsenal" treneris Arsēns Vengers.

Futbola līdzjutēju grupa "Eiropas Futbola atbalstītāji" (FSE) ir pret minēto ideju un rakstīja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidentam Aleksanderam Čeferinam. Viņš atbildēja, ka arī neatbalsta šo ideju un, sarunā ar "The Times", organizācijas prezidents norādīja, ka Eiropas valstis boikotētu Pasaules kausu, ja tiktu veiktas izmaiņas.

Atšķirībā no pārējiem, FIFA uzskata, ka šai idejai ir pausts atbalsts un arī fani ārpus Eiropas neuzskata šo ideju par neiespējamu.

"Tiešsaistes aptaujas rezultāti tiks izmantoti plašākā konsultēšanās procesā ar faniem, tas notiks vairākās fāzēs," minēja FIFA.

"No sākotnējās aptaujas var tikt veikti šādi secinājumi: lielākā daļa fanu vēlētos biežāk redzēt Pasaules kausu; visbiežāk tika atbildēts, ka fani to vēlētos reizi divos gados; jaunākas paaudzes fani ir vairāk ieinteresētas šajās pārmaiņās nekā vecākas paaudzes pārstāvji."

Paplašinātās aptaujas rezultāti ietver atbildes no vairāk nekā 100 tūkstošiem respondentu no vairāk nekā 100 valstīm. FIFA norādīja, ka visi rezultāti laika gaitā tiks publicēti.

Vengers, kurš ir arī FIFA futbola globālās attīstības vadītājs, uzskata, ka šādā veidā varētu nodrošināt svarīgus mačus arī spēlētājiem, kas nespēlē Eiropas lielākajās līgās. Viņš arī uzskata, ka tas dotu vairāk iespēju nacionālajām izlasēm kvalificēties Pasaules kausam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu