"Facebook" dzēsis Vācijas Covid-19 skeptiķu lapas un grupas (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PK Studio/shutterstock.com

"Facebook" ceturtdien paziņoja, ka ir dzēsis gandrīz 150 kontus, lapas un grupas, kuru uzturētāji saistīti ar Vācijas kustību "Querdenken" ("Laterālā domāšana"), kas apvieno Covid-19 skeptiķus, antivakserus un galēji labējos aktīvistus.

Šī ir "Facebook" pirmā mērķētā rīcība pret kādu grupējumu, kurš nodara "koordinētu sociālu ļaunumu", pavēstīja "Facebook" kiberdrošības politikas vadītājs Nataniels Gleihers.

"Facebook" vērsās pret "Querdenken" dibinātāja Mihaels Ballvega kontiem, kā arī pret citiem šīs kustības locekļiem sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram".

Gleihers sacīja, ka šie cilvēki atkārtoti pārkāpa "Facebook" kopienas standartus pret kaitīgu dezinformāciju medicīnā, kūdīšanu uz vardarbību, iebiedēšanu, vajāšanu un naida runu.

Lai gan "Facebook" nebano visu "Querdenken" saturu, tas "turpina novērot situāciju un rīkosies", ja tiks konstatēti papildu pārkāpumi.

"Querdenken" Vācijā kļuvusi par visskaļāko protesta balsi pret karantīnas ierobežojumiem un par aktīvu konspirācijas teoriju izplatītāju, noliedzot ar pandēmiju saistītos faktus.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu