VIDEO ⟩ 100 amatieru cīņas un čempiona tituls - ar ko gaidāmajā cīņā jārēķinās Mairim Briedim? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arturs Mans
Arturs Mans Foto: Twitter/@boxennewscom

Ceturtdien, 16. augustā, tika izziņots, ka Mairis Briedis nākamo cīņu aizvadīs pret Vācijas bokseri Arturu Manu. Līdz ar to, laiks apskatīt, ko savas karjeras laikā ir sasniedzis Brieža nākamais oponents?

"One Sport" menedžmenta kompānijas mājas lapā norādīts, ka 30 gadus vecais Mans savas amatiera karjeras laikā aizvadījis vairāk nekā 100 cīņas. 

Savas amatiera karjeras laikā Mans vairākkārt izcīnīja medaļas Vācijas boksa čempionātos. 2013. gadā viņš Vācijas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu, kā rezultātā viņš tika iekļauts nacionālajā boksa komandā.

Jāatzīmē, ka Mans savu amatiera karjeru aizvadīja supersmagā svara kategorijā, kurai nav noteikts kilogramu ierobežojums.

2015. gadā Mans pieņēma lēmumu pārkvalificēties par profesionāli. Pāreja uz profesionāliem nāca arī ar jaunu svara kategoriju, jo profesionālajā līmeni Mans ir startējis tikai pirmā smagā svara klasē jeb tā dēvētajos krūzeros (līdz 93 kilogramiem).

Vien divus gadus pēc savas profesionālās debijas Mans jau aizvadīja cīņu par vakanto Pasaules boksa organizācijas (WBO) starptautisko jostu pirmajā smagajā svarā. Šajā cīņā vācietis izcīnīja uzvaru ar tiesnešu lēmumu, pārspējot tautieti Leonu Hartu.

2018. gadā Mans savu WBO starptautisko jostu aizstāvēja, uzvarot Aleksandru Peilu. Gadu vēlāk vācietis izmēģināja savus spēkus cīņā par Starptautiskās boksa organizācijas pasaules čempiona jostu. Tomēr Kevins Lerena šajā cīņā Manu uzveica ar ceturtā raunda tehnisko nokautu.

Līdz šim pēdējo reizi Mans ringā devās 2020. gada 12. jūnijā, ar nokautu pārspējot Radu Rašidu.

Mans, tāpat kā Briedis, ir labrocis un arī abu bokseru augumi ir visai līdzīgi - Briedis (186) ir par centimetru garāks. Mans (31) ir par pieciem gadiem jaunāks nekā Briedis (36). Gaidāmajā cīņā abi bokseri cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) jostu. IBF rangā Mans ieņem 6. vietu.

Savas profesionālās karjeras laikā Mans ir izcīnījis 17 uzvaras, piedzīvojot vienu zaudējumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu