"Tas ir negodīgi." Miks Šūmahers emocionālā runā apraksta attiecības ar tēvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Jaunajā dokumentālajā filmā "Schumacher", kas atspoguļo Mihaela Šūmahera karjeras ceļu, ar emocionāliem izteikumiem nāca klajā arī leģendārā pilota dēls un tagadējais Pirmās formulas (F-1) braucējs Miks Šūmahers.

2013. gadā traģiskā slēpošanas negadījumā cieta F-1 leģenda Mihaels Šūmahers. Kopš tā laika viņš ir bijis "piekalts" gultai.

Šajā laika periodā viņa dēls Miks jau pats ir kļuvis par F-1 pilotu, pārstāvot "Haas" komandu.

"Schumacher" dokumentālajā filmā tika apskatīts viss Šūmahera karjeras gājums, tai skaitā arī traģiskais kritiens. Miks pauda nožēlu, ka Mihaels viņa karjeras attīstība nevar piedalīties vairāk.

"Man šķiet, ka mēs ar tēvu viens otru tagad saprastu citādāk. Galvenokārt tāpēc, ka mēs runājam vienā valodā - motoru sporta valodā. Mums būtu tik daudz, ko pārrunāt. Par to arī lielākoties domāju -  cik forši tas būtu. Es tā dēļ atdotu visu," sacīja Miks.

Šūmahers jaunākais liktenīgā negadījuma dienā bija tikai 13 gadus vecs, līdz ar to viņš atzīst, ka viņam izpalikuši daudzi mirkļi, kurus, iespējams, piedzīvojuši citi viņa vienaudži.

"Kad domāju par pagātni, man acu priekšā ir mirkļi, kuros mēs četratā izklaidējamies. Es redzu kadrus, kuros braucam ar kartingu. Es redzu kadrus, kuros mēs esam izjādēs ar poniju. Tie ir mirkļi, kas asociējas ar prieku. Kopš negadījuma šie mirkļi, kurus ar saviem vecākiem piedzīvo citi [bērni], zināmā mērā vairs neeksistē. Un, manuprāt, tas nav godīgi," sacīja Šūmahers jaunākais.

Miks Šūmahers, kā jau minēts, šosezon kopā ar krievu pilotu Ņikitu Mazepinu pārstāv "Haas" F-1 komandu, kas čempionāta ieskaitē bez izcīnītajiem punktiem ieņem pārliecinoši pēdējo vietu. Abi piloti "Haas" vienību pārstāvēs arī nākamajā sezonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu