Latvijas futbolistes pirmās gūst vārtus, tomēr pamatīgi kapitulē PK kvalifikācijas ievadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Liepājā 2023.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē ar rezultātu 1:8 (1:2) piekāpās Austrijai.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Viktorija Zaičikova.

Pretinieces austrietes ir 2017.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas laureātes un šajā mačā bija neapšaubāmas favorītes. Tomēr tieši viešņas bija tās, kuras pirmās izvilka bumbu no saviem vārtiem. Latviju 12.minūtē pēc Anastasijas Ročānes tālas piespēles vadībā izvirzīja Zaičikova, kura pārsteidza pretinieču aizsardzes soda laukumā.

Tiesa, piecas minūtes vēlāk Marija Terēze Hēbingere ieguva Enija Annas Vaivodes atsisto bumbu un ar otro mēģinājumu guva vārtus. Mača 30.minūtē viešņas pēc veiksmīgas kombinācijas vadībā izvirzīja Nikole Billa.

Otrajā puslaikā, 61.minūtē, Barbara Dunsta ar spēcīgu sitienu nostiprināja viešņu vadību, bet pēc divām minūtēm Karīna Veningere panāca 4:1. Mača 79.minūtē Billa realizēja 11 metru soda sitienu, bet līdz dueļa beigām Austrijai vārtus guva arī Laura Faierzingere un divreiz izcēlās Katja Vīnerreitere.

21.septembrī latvietes izbraukumā cīnīsies ar Ziemeļīriju.

Latvijas futbolistes kvalifikācijas D apakšgrupā tiksies ar Angliju, Austriju, Ziemeļīriju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu.

Romāns Kvačovs šajā atlases ciklā debitē galvenā trenera amatā. Iepriekš viņš ir vadījis sieviešu U-17 un U-15 izlases, kā arī vairākus gadus bijis nacionālās izlases galvenā trenera asistents. Darbā ar izlasi galvenajam trenerim palīdz Edgars Klibus, Anna Poņatovska un Marks Bogdanovs.

Pasaules kausa kvalifikācija noslēgsies nākamā gada septembrī. Nākamais Pasaules kausa finālturnīrs paredzēts 2023.gadā Jaunzēlandē un Austrālijā.

Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules. Iepriekš finālturnīros piedalījās pa 16 un 24 valstsvienībām.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācija aizritēja citādā formātā. Toreiz Latvijas izlase kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā grupā ar Kazahstānu, Gruziju un Igauniju ieguva otro vietu, gūstot vienu uzvaru (4:0 pār Igauniju) un divus neizšķirtus (2:2 ar Kazahstānu, 1:1 ar Gruziju).

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidāšu saraksts:

Vārtsardzes: Laura Siņutkina ("Metta"), Enija Anna Vaivode (bez kluba), Alīna Skļemenova ("Super Nova");

Aizsardzes: Anastasija Ročāne (Koņinas "KKPK Medyk", Polija), Laura Sondore (Limasolas "Aris", Kipra), Ligita Tumāne ("Spezia", Itālija), Alise Gaiķe ("Super Nova"), Arta Luīze Lubiņa, Kristīne Evelīna Lodziņa (abas - "Metta"), Sofija Garanča (Rēzeknes BJSS);

Pussardzes: Signija Šenberga, Evelīna Freidenfelde (abi - "Liepājas Futbola skola"), Kristīne Giržda, Selga Penelope Vitmore (abas - "Super Nova"), Sofija Gergeležiu, Anna Marija Valaka (abas - "Rīgas Futbola skola"), Tatjana Baličeva ("Altach"/"Vorderland", Austrija), Nikola Brahmane ("Auda"), Karlīna Miksone (Koņinas "KKPK Medyk", Polija), Sandra Voitāne (Insbrukas "Wacker", Austrija), Viktorija Zaičikova (Vestmannaeijāras IBV, Islande);

Uzbrucējas: Olga Ševcova (Vestmannaeijāras IBV, Islande), Renāte Fedotova ("Pink Bari", Itālija), Juta Buklovska ("Super Nova").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu