VIDEO ⟩ Policija sodījusi bez iemesla par runāšanu pa telefonu pie auto stūres? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Everyonephoto Studio/Shutterstock

Vasaras vidū Mārtiņš ar draugiem savā transportlīdzeklī vizinājās pa Skrundu, līdz nolēma piestāt vietējā degvielas uzpildes stacijā, kur pie viņa piestāja arī kārtības sargi vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Izkāpu no mašīnas, gāju "Viršos" pasūtīt burgeru. Skatos, policists tā naidīgi uz mani lūr un prasa, vai normāli ir pie stūres pa telefonu runāt. Es domāju, ko tas ir "sakurījies". Pēc kāda mirkļa šis pienāk, piebaksta pie sāna un liek doties viņam līdzi, pretējā gadījumā pielietojot spēku. Izgāju līdzi, un teica, ka runājis pa telefonu esmu," saka Mārtiņš.

Likumsargs turpat degvielas uzpildes stacijas teritorijā aizpilda pārkāpuma protokolu par telefona lietošanu pie automašīnas stūres, atrodoties kustībā. Norādīts arī maksimālais piemērojamais soda apmērs – 100 eiro.

Mārtiņš ir pilnīgi pārliecināts par savu taisnību un noliedz, ka iebraucis degvielas uzpildes stacijas teritorijā, runājot pa telefonu. Pretējās domās gan ir policija. Šādās konfliktsituācijās lieliski noderētu videonovērošanas kameru ieraksti. Likumsargiem tādu neesot.

Mārtiņš uzskata, ka policistam esot bijusi personīga nepatika, tāpēc arī pārkāpums sastādīts bez iemesla, turklāt vēl piemērojot maksimālo soda apmēru.

Valsts policija nesaskata pamatu apšaubīt likumsarga pieņemto lēmumu.

Jurists Armands Logins uzsver, ka katram ir tiesības pārsūdzēt policijas pieņemto lēmumu. Tiesu praksē lielākoties gan šādas pārsūdzības netiek apmierinātās, proti, tiesai neesot pamata neticēt policijas darbinieka sniegtajam ziņojumam. Tomēr arī Logins uzsver, ka šādās situācijās video pierādījums viestu absolūtu skaidrību.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu