Pēc nemieriem "Muceniekos" ⟩ Notikušas izmaiņas patvēruma meklētāju centra vadībā – priekšnieks saslimis, vietnieks atkāpies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs "Mucenieki".
Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs "Mucenieki". Foto: Paula Čurkste/LETA

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki", kur pagājušonedēļ notika nemieri, turpinās sarežģījumi – centra vadītājs saslimis, viņa vietnieks uzrakstījis atlūgumu. Daļai no centra iemītniekiem ļauts Covid-19 karantīnu neievērot, un teritoriju pamest, lai dotos uz veikalu, vai pastaigā, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

"Mucenieki" uzmanības centrā nonāca pagājušajā nedēļā, kad tur ieviestās Covid-19 karantīnas dēļ iemītnieki sarīkoja nemierus – mēģināja izgāzt žogu, un sakāvās savā starpā. Pēc pārrunām ar darbiniekiem un likumsargiem pūlis nomierinājās, bet centrā noteica karantīnu uz divām nedēļām. Pēc šiem notikumiem izmaiņas centra vadībā.

""Mucenieku" centra vadītājs Pēteris Grūbe ir uz darba nespējas lapas, viņa vietnieks ir uzrakstījis atlūgumu un darba attiecības ar septembra beigām pārtrauc. Šobrīd "Muceniekus" vada pienākumu izpildītāja Diāna Zālīte, kas ir pārvaldes darbiniece ar 17 gadu pieredzi patvēruma jautājumos," stāsta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāve Madara Puķe.

Patlaban desmit "Mucenieku" centra iemītnieki slimo ar Covid-19, vēl 14 cilvēkiem noteikts kontaktpersonas status. Nākamnedēļ centrā iecerēta Covid-19 testēšana, un tad kopā ar Slimību profilakses un kontroles centra amatpersonām lems par tālāko rīcību. Kopumā centrā atrodas 271 persona – tas ir par 11 vairāk nekā pagājušonedēļ, kad centrā notika nekārtības. Agresija gan ir noplakusi, un daļai no iemītniekiem ļauts no iežogotās teritorijas iziet.

""Muceniekos" viss ir mierīgi un stabili, turpinās karantīnas režīms, bet ar jaunu niansi

– kopš vakardienas ārpus "Mucenieku" teritorijas var doties personas, kas atbilst trīs kritērijiem: negatīvs Covid-19 tests, vakcinācija, un "Mucenieku" ārstējošā ārsta atļauja, viņi drīkst doties ārpus teritorijas," norāda Puķe.

Kopumā 55 centra iemītniekiem ir ļauts iziet no teritorijas, lielākā daļa jau vakar izmantoja iespēju doties uz veikalu vai pastaigā – visi pēc tam gan atgriezušies atpakaļ centrā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu