VIDEO ⟩ Kremlis publiskojis video, kurā Putins "nobalso" internetā, vēstī portāls (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kremlis publiskojis video, kurā Putins "nobalso" internetā, taču, lai to izdarītu, nepieciešams izmantot mobilo tālruni, kura prezidentam (pēc viņa paša vārdiem) nav, ziņo portāls "Meduza".

Kā vēsta portāls "Meduza", publicētajā video ne Putina rokās, ne uz viņa galda nav redzams kāds svarīgs sīkrīks, bez kura nav iespējams reģistrēties balsošanai internetā un balsot tiešsaistē. Balsošanai nepieciešams parasts mobilais tālrunis ar Krievijas SIM karti. Kad vēlētājs piesakās balsošanas sistēmā, uz viņa tālruni tiek nosūtīta parole, lai apstiprinātu piedalīšanos balsošanā. Bez tā nav iespējams saņemt balsojumu un nobalsot. Lietotājs tiek lūgts nevienam nerādīt īsziņā iekļauto paroli.

"Teorētiski Putinam telefons varēja būt, piemēram, jakas kabatā, bet mums netika parādīts brīdis, kad viņš to izmanto. Bet prezidents daudzas reizes ir atzinis, ka telefonu nemaz neizmanto.

Pēdējo reizi viņš to publiski teica pirms divām nedēļām, 2021. gada 3. septembrī, Austrumu ekonomikas foruma plenārsēdes laikā," ziņots portālā.

Tāpat sociālajos tīklos klejo fotogrāfijas un video materiāli, kuros redzams, kā viens cilvēks nobalso vairākas reizes.

Jau vēstīts, ka Krievijā piektdien sākusies balsošana parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - vēlēšanās, kuras ilgs trīs dienas.

Pirmie vēlēšanu iecirkņi tika atvērti Kamčatkas pussalā, Krievijas tālajos austrumos, bet kā pēdējie tika atvērti iecirkņi Kaļiņingradā.

Vēlēšanās ir tiesīgi piedalīties aptuveni 110 miljoni cilvēku.

Vienlaikus ar Valsts domes vēlēšanām Krievijā notiks arī daudzas vietējās vēlēšanas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu