VM sola laicīgi sagatavot vienkāršotos epidemioloģiskos drošības noteikumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzraksts - Veselības ministrija.
Uzraksts - Veselības ministrija. Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrija (VM) sola laicīgi sagatavot Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) prasītos vienkāršotos epidemioloģiskos drošības noteikumus Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai, informēja VM pārstāve Sintija Gulbe.

Viņa atzīmēja, ka VM jau pirms trīs nedēļām piedāvāja jaunu pieeju rudens regulējumam, kam ministri snieguši konceptuālu atbalstu. Pēc VM pārstāves paustā, Operatīvās vadības grupa (OVG) pie šī jautājuma strādā un otrdien, 21.septembrī, jaunais regulējums būs jāskata valdībā, līdz ar to Kariņa prasīto būs iespējams izpildīt.

Savukārt taujāta, kāpēc atbilstoši "luksofora principam" nestājas spēkā nekādi ierobežojumi, augot Covid-19 izplatībai, Gulbe atzīmēja, ka 31.augustā, kad infekcijas 14 dienu kumulatīvais rādītājs bija pārsniedzis 120, atbilstoši jūnijā lemtajam automātiski bija jāstājas spēkā atsevišķiem papildu drošības pasākumiem, kas Latvijā spēkā bija aprīlī un maijā. Taču valdība šo normu svītroja līdz turpmākajiem OVG un Ministru kabineta lēmumiem.

LETA jau rakstīja, ka 15.septembrī Ministru prezidents ar rezolūciju uzdeva VM divu nedēļu laikā iesniegt valdībā pārstrādātus un vienkāršotus epidemioloģiskās drošības noteikumus Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs, tas tiek darīts ar mērķi pilnveidot un uzlabot esošo regulējumu, padarot to viegli saprotamu ikvienam valsts iedzīvotājam un pēc iespējas izvairoties no tehniskām un detalizētām epidemioloģiskās drošības prasībām valdības noteikumos.

Rezolūcijā norādīts, ka šā gada jūlijā valdībā izskatītajā VM informatīvajā ziņojumā "Par Latvijas Covid-19 stratēģiju 2021.gada rudenim" kā viens no īstenojamajiem pasākumiem paredzēts pilnveidot epidemioloģiskās drošības pasākumu regulējumu, izstrādājot sabiedrībai saprotamas un vienkārši ieviešamas, starp nozarēm salāgojamas normas.

Sabajevs norādīja, ka Valsts Kanceleja ir pabeigusi darbu pie pilnveidojamā regulējuma juridiskā ietvara, bet VM sadarbībā ar nozares ministrijām ir jāsagatavo un izskatīšanai valdībā jāiesniedz pilnveidoti noteikumi par epidemioloģiskās drošības prasībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu