Pieaugusi iedzīvotāju nedrošība par ceļošanu uz ārzemēm un publisku pasākumu apmeklēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Halfpoint/shutterstock.com

Aptauja liecina, ka paaugstinoties saslimstības ar Covid-19 rādītājiem, septembrī ir nedaudz pieaugusi iedzīvotāju nedrošība par ceļošanu uz ārzemēm un publisku vietu apmeklēšanu, vēsta jaunākie "Benu Aptiekas Stresa termometra" dati, kas iegūti sadarbībā ar kompāniju "Gemius".

Kā informēja zāļu vairumtirgotāja "Tamro Latvija" pārstāve Agnija Greiziņa, saskaņā ar minētās aptaujas datiem jūlija vidū par ceļošanu uz ārzemēm droši jutās 44% aptaujāto, bet septembrī šis rādītājs noslīdējis līdz 40%, savukārt par publisku vietu un pasākumu apmeklēšanu jūlijā droši bija 69%, bet septembrī - 61% respondentu.

Saistībā ar došanos uz ārzemēm patlaban nedrošību izjūt 42% respondentu, bet vēl 18% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Jūlijā par ceļošanu uz ārzemēm nedroši jutās 39%, savukārt 17% konkrētu viedokli nesniedza. Par publisku vietu un pasākumu apmeklēšanu nedrošību šobrīd izjūt 32% respondentu, kamēr jūlijā šis rādītājs bija 23%.

Analizējot datus pēc respondentu dzimuma, secināts, ka ievērojami lielāku nedrošību gan par ceļošanu, gan publisku pasākumu apmeklēšanu izjūt sievietes.

Raugoties uz datiem pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, redzams, ka ievērojami lielāku nedrošību par ceļošanu uz ārzemēm un publisku vietu un pasākumu apmeklēšanu izjūt krievvalodīgie.

Kā atzīmēja Greiziņa, salīdzinājumā ar jūliju ir būtiski samazinājusies krievvalodīgo drošības sajūta par ceļošanu uz ārzemēm - vasaras vidū par to droši jutās 40% aptaujāto krievvalodīgo, bet septembrī šis rādītājs noslīdējis līdz 28%.

Aptaujā piedalījās 1883 respondenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu