Sprādzieni Igaunijas dienvidos pie Krievijas robežas sabiedējuši gan cilvēkus, gan zvērus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evgeniya Anfimova/Shutterstock.com

​16.septembrī Igaunijas dienvidaustrumu iedzīvotājus izbiedēja noslēpumaini un spēcīgi sprādzieni, kas ilga līdz pat pusnaktij. Pēc aculiecinieku teiktā, mājas esot drebējušas un kāds nobijies alnis pat esot pārbēdzis no Krievijas uz Igaunijas austrumu teritoriju, ziņo "Postimees".

16.septembra vakarā Igaunijas dienvidaustrumos mītošie iedzīvotāji sociālajos tīklos vaicāja: "Kas tā par dārdoņu? Kāpēc mūsu mājā trīc sienas?"

"Sprādzieni ir spēcīgi, tas ir tik baisi," notikušo aprakstīja kāds Setomā pagasta iedzīvotājs. "Šķita, ka visa zeme trīc. Mājas sienas drebēja, bērns raudāja un bija izbijies," citā komentārā sūdzējās māte no Varstu.

Setomā pagastā, pie robežas ar Krieviju, Helbi ciematā, vietējais iedzīvotājs nofilmēja nobijušos alni, kas izlēca no krūmiem no Krievijas puses un steidzās gar lauku virzienā uz Setomā.

"Mēs atvainojamies cilvēkiem, kuriem traucēja troksnis," izteicās majors Tanels Rjutmans. Viņš norādīja, ka 50 km no robežas ar Krieviju atrodas militāro mācību treniņnometne. "Treniņnometnes galvenais mērķis bija gūt iemaņas un stiprināt sadarbību militārās vienības iekšienē," skaidroja Tanels Rjutmans.

Arī vakar, 17. septembrī, no pusdienlaika līdz pusnaktij Igaunijas militāristi veica mācības ar paaugstinātu troksni. Savukārt, šodien no plkst. 11.00 līdz 18.00 militārā vienība nodarbosies ar demontāžas darbiem darbiem, kas arī ir trokšņaina nodarbe.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu