"Vakar mēs reģistrējām trīs mērķtiecīgus uzbrukumus no ārvalstīm." Krievija ziņo par ārvalstu iejaukšanos vēlēšanās (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dmitry Polonskiy/shutterstock

Krievijas parlamenta vēlēšanās konstatēta ārvalstu iejaukšanās, sestdien, 18. septembrī, ziņo Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija.

Krievijā no piektdienas līdz svētdienai norisinās parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - vēlēšanas, un neviens nešaubās, ka tajās kārtējo reizi uzvarēs valdošā partija "Vienotā Krievija".

Vairākos Krievijas reģionos vēlētāji pirmo reizi parlamenta vēlēšanās var nodot savas balsis elektroniski.

Centrālā vēlēšanu komisija paziņoja, ka konstatējusi trīs kiberuzbrukumus komisijas resursiem un šie uzbrukumi nākuši no ārvalstīm.

"Vakar mēs reģistrējām trīs mērķtiecīgus uzbrukumus no ārvalstīm," paziņoja komisijas informācijas centra vadītājs Aleksandrs Sokolčuks.

Viņš atklāja, ka divi kiberuzbrukumi bijuši vērsti pret komisijas mājaslapu, bet viens bijis izkliedētā pakalpojuma atteikuma uzbrukums (DDoS).

Sokolčuks sacīja, ka uzbrukumi bijuši diezgan spēcīgi, un piebilda, ka gaidāmi vēl citi. Viņš neatklāja, no kurām valstīm uzbrukumi nākuši.

Pēc Kremļa izvērstās opozīcijas apkarošanas kampaņas, kuras rezultātā aktīvākie prezidenta Vladimira Putina oponenti atrodas aiz restēm vai bijuši spiesti bēgt no valsts, bet lielākajai daļai citu, izmantojot dažādas atrunas, kandidēšana liegta, tiek uzskatīts, ka "Vienotā Krievija" vēlēšanās kārtējo reizi gūs vieglu uzvaru.

Vēlēšanu pirmajās divās dienās Krievijas sociālos medijus ir pārpludinājušas ziņas par iespējamajiem pārkāpumiem vēlēšanu procesā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu