Latvieši uzvar vispasaules "balto" hakeru sacensībās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kaitlyn Baker/Unsplash

Tehnoloģiju drošības uzņēmuma "Possible Security" komanda izcīnīja 1. vietu vispasaules "balto" hakeru sacensībās, vēstī portāls "Labsoflatvia.com".

"Cyber Security Awareness Worldwide Capture The Flag 2021" ir 48 stundu sacensības, kur bez pārtraukuma komandas risina uzdevumus par tehnoloģiju drošības tēmu. Kopumā profesionāļu konkurencē šogad piedalījās 79 komandas no visas pasaules.

Bija pieejami kopumā 38 uzdevumi astoņās dažādās uzdevumu kategorijās, ko iespējams risināt pašu izvēlētā secībā. Uzdevumi bija saistīti gan ar tīmekļvietnes uzlaušanu, gan mašīnkoda reversinženierijai, industriālās mašinērijas signālu analīzi un šifrēšanas algoritmu uzdevumiem.

Latvijas uzņēmuma "Possible Security" komanda piecu cilvēku sastāvā sacensībās ar 4817 punktiem ieguva pārliecinošu uzvaru. Uzņēmums ikdienā nodrošina augsta līmeņa informācijas tehnoloģiju drošības konsultācijas, programmatūras un iekārtu IT drošības auditus, kā arī ielaušanās testus.

"Sacensības bija grūts pārbaudījums, taču spējām koncentrēties. Komandai attālināti komunicējot teju 50 stundu ilgā video zvanā,

tikām galā ar lielāko daļu uzdevumu," saka "Possible Security" vadītājs Kirils Solovjovs.

"Capture the Flag" (CTF) jeb "Atrodi karogu" tehnoloģiju drošības nozarē ir populārs sacensību veids. Tajās dalībnieki gan tīmekļvietņu, gan failu, gan datorprogrammu kodā meklē dažādos veidos apslēptas norādes.

Sacensības organizē izglītojošos nolūkos, lai studenti un profesionāļi varētu iepazīt un spētu reaģēt uz pasaulē aktuāliem kiberdrošības apdraudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu