FOTO ⟩ Izraēla notvērusi sešus teroristus, kuri ar karoti izraka tuneli un izbēga no cietuma (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armija paziņojusi, ka tā ir notvērusi pēdējos divus no sešiem palestīniešiem, kuri septembra sākumā, ar karoti izrokot tuneli grīdā, izbēga no paaugstinātas drošības cietuma Izraēlā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izraēlas armija arestēja divus kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" piederīgie pēc tam, kad drošības spēki ielenca Izraēlas Rietumkrasta pilsētu Dženinu.

Svētdiena Dženinā notika sadursmes starp Izraēlas spēkiem un palestīniešu protestētājiem, taču Izraēlas policija paziņoja, ka abi palestīnieši tika notverti bez pretestības.

Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas premjerministrs Naftali Benets sacīja, ka vīriešu notveršanas operācija ir "iespaidīga, izsmalcināta un ātra", piebilstot, ka to, kas noticis nepareizi, var mainīt.

Pārējie četri palestīnieši tika notverti pagājušajā nedēļā. Šobrīd notiek pārkāpuma izmeklēšana.

Seši izbēgušie vīrieši, kuri cietumā dalīja vienu kameru, bija sodīti ar mūža ieslodzījumu par iesaisti nāvējošos teroraktos pret izraēliešiem. Trīs no viņiem jau iepriekš neveiksmīgi mēģinājuši izbēgt.

Viens no palestīniešiem ir bijušais teroristu grupējuma "Al-Aqsa Martyrs Brigade" līderis Zakarijs Zubeidi, pārējie pieci - palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" biedri.

Pieci izbēgušie "Islāma džihāds" biedri sodīti ar mūža ieslodzījumu par iesaisti nāvējošos uzbrukumos. Zubeidi bijis ieslodzījumā, kamēr pret viņu uzsākti vairāk nekā 20 tiesu procesi, tostarp viens par slepkavības mēģinājumu.

Izraēlas cietuma pārstāvis, komentējot notikušo, paudis, ka notikušais bijusi liela drošības kļūda. Vecākais policijas ierēdnis paudis, ka tas ir viens no vissliktākajiem šāda veida incidentiem, kāds jelkad noticis Izraēlā. Turpretī teroristu grupējums "Hamas" to nosaucis par varoņdarbu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu