"Rīgas satiksme" izsludina elektroautobusu iepirkumu par 34,3 miljoniem eiro (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" izsludinājusi elektroautobusu iegādes iepirkumu, vēstī informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Paredzamā līgumcena norādīta 34,3 miljoni eiro.

Pieteikumi pirmajā iepirkuma posmā, informējot par savu dalību iepirkumā, jāiesniedz līdz 21. oktobrim.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, iepirkuma mērķis ir noteikt piegādātāju, kas uz tehniski un saimnieciski visizdevīgākajiem noteikumiem saražos un piegādās 35 elektroautobusus, kā arī to rezerves daļas.

Iepirkuma dokumentācija paredz iespēju veikt papildu pasūtījumu vēl par 17 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi.

Elektroautobusu iegādei plānots piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Kopējā maksimālā iepirkuma summa, paredzot gan 35 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi, gan papildus vēl 17 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi, plānota 34,3 miljoni eiro.

Kopējais līguma termiņš paredzēts pieci gadi, neskaitot garantijas termiņus.

"Mēs ceram, ka šajā iepirkumā pieteiksies plašs pretendentu loks, lai varētu izvēlēties patiešām labāko un saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Izvēlētā iepirkuma metode norisināsies divos posmos. Pirmajā posmā - notiks dalībnieku atlase dalībai konkursā, savukārt otrajā posmā - atlasītie kandidāti tiks uzaicināti iesniegt savus piedāvājumus, veikta piedāvājumu vērtēšana un līguma slēgšanas tiesību piešķiršana," skaidro "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Andris Lubāns.

Nākamo piecu līdz septiņu gadu laikā "Rīgas satiksmei" būs jānomaina vismaz 255 - 260 autobusi ar dīzeļdzinējiem. Tie jau ir novecojuši, un vismaz daļa būs jāmaina uz elektrotransportu, jo zaļās komponentes no 2024. gada sabiedriskā transporta ekspluatācijā kļūst obligātas.

Līdz šim uzņēmums veicis elektroautobusu un ūdeņraža autobusu izmēģinājuma braucienus Rīgā.

2020. gadā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi bijuši 182,9 miljoni eiro, kas ir par 25,9 miljoniem eiro mazāk nekā 2019. gadā. Savukārt izdevumi bijuši 181 miljons eiro un tos izdevies samazināt par 19,1 miljonu eiro.

Uzņēmuma EBIDTA 2020. gadā bijusi 46 miljoni eiro, kas ir līdzvērtīgs rādītājs 2019.gadam, kad tā bija 46,9 miljoni eiro. Uzņēmums pagājušajā gadā strādājis ar vairāk nekā viena miljona eiro peļņu.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003. gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas šādās kapitālsabiedrībās - SIA "Rīgas karte" (51%), SIA "Rīgas acs" (100%). Pašlaik uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu