Izvarošana, smaga bērnība un dienests Afganistānā - MMA transpersonas Alanas Maklaflinas stāsts (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alana Maklaflina
Alana Maklaflina Foto: Instagram/ lady_feral

11. septembrī savu debiju oktagonā piedzīvoja Alana Maklaflina, kas ir pirmā transpersona, kura aizvadījusi cīņu kopš 2014. gada. Maklflinas stāsts pirms debijas cīņas sportā bijis notikumiem bagāts un gana drūms.

Alana Maklaflina savā MMA debijā izcīnīja uzvaru, ar otrā raunda sāpju paņēmienu pieveicot Selīnu Provostu.

Pēc cīņas Maklaflina uzvilka t-kreklu ar uzrakstu: "Galu transgenocīdam", kā arī savā "Twitter" kontā nāca klajā ar vēstījumu nīdējiem.

"Saņēmu daudzas nepatīkamas ziņas, kurās tiku nosaukta par krāpnieci, neskatoties uz to, ka biju zaudētājos pusotru raundu. Izrādiet cieņu Slīnai un ejiet "troļļot" citur. Mani cīņas gaitā vairākkārt gandrīz piebeidza. Tiesnešu pierakstos Selīna uzvarēja pirmo raundu," rakstīja Maklaflina.

Smags liktenis

Alanas Maklaflinas (iepriekš Raiens Maklaflins) stāstā netrūkst smagu brīžu. Viņa uzauga nabadzīgā ģimenē ar reliģiozu māti un stingru patēvu. Skolā viņu izsmēja vēlmes draudzēties ar meitenēm dēļ. Mājās apstākļi nebija vieglāki, jo patēvs Raiena istabai izņēma durvis, lai redzētu, kādā apģērbā viņa audžu atvase pametīs māju.

Tāpat Raiens jaunībā piecu gadu garumā cieta no seksuālās vardarbības.

20 gadu vecumā Raienam bija gana un viņš nolēma, ka labāk vēlas nomirt karā nekā turpināt dzīvot līdzšinējo dzīvi. Viņa māte šādam lēmumam piekrita, pārtraucot jebkādas attiecības ar dēlu.

2003. gadā Maklaflinu uzņēma ASV bruņotajos spēkos. Viņš kļuva par mediķi un tika nosūtīts misijā uz Afganistānu. Tur Maklaflins ne tikai iemācījās ārstēt savainojumus, bet arī aklimatizējās vīriešu sabiedrībā.

Cerībās uz ātru dzimuma maiņu Raiens sāka lietot hormonus izmainošas zāles. Bet viņš ciklu pārtrauca, jo baidījās no tā, ka viņa krūtis izaugs pārlieku lielas.

Ilgi gaidītā dzimuma maiņa tika veikta 2017. gadā Taizemē. Atgriežoties ASV, Maklaflina atrada darbu veikalā un regulāri sāka apmeklēt trenažieru zāli. Viņa sāka aizrauties ar jauktajām cīņas mākslām. MMA kļuva par Alanas glābiņu pēc pieredzētā Afganistānā un pārciestās seksuālās vardarbības.

"Visu savu dzīvi biju īsa... Pārcietu aizvainojumus un vardarbību. Manas dzīves stāsts ir mēģinājumi fiziski pretoties cilvēkiem, kuri par mani bija lielāki, stiprāki un pieredzējušāki," sarunā ar "The Guardian" pauda Maklaflina.

Reakcija MMA komūnā

MMA sabiedrības reakcija uz Maklaflinas uzvaru bija visai negatīva. Netrūka personu, kas uzskatīja, ka vīrietis sievietes ķermenī, kurš dodas oktagonā pret sievieti, ir legāla krāpšanās.

Bijušais UFC vidējā svara čempions Maikls Bispings sarunā ar "Low Kick MMA" pauda negatīvu nostāju pret Maklaflinas došanos oktagonā pret sievietēm.

"Neesmu šeit, lai runātu par transpersonu tiesībā. Sevi varam identificēt, kā vien vēlamies. Bet sievietei, kura jūtas iesprostota vīrieša ķermenī, ir zināmas priekšrocības. It sevišķi sportā, kur tu pretinieku vari nokautēt. Tas nav godīgi pret MMA cīkstonēm," sacīja Bispings.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu