Cilvēkam ar Covid-19 simptomiem nav ieteicams doties pie ģimenes ārsta uz vizīti klātienē (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/shutterstock.com

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska darīja zināmu, ka katru dienu arvien vairāk cilvēku vēršas pie ārstiem ar akūtām infekcijas slimībām, kas beigās var izrādīties arī Covid-19, vēsta raidījums "Rīta Panorāma".

Šādi kontakti apdraud ārstu, kā arī citu pacientu drošību, īpaši, ja viņi nav vakcinējušies pret Covid-19.

Kozlovska uzsver: "Ar katru dienu situācija paliek arvien sliktāka."

Viņa aicināja cilvēkus vakcinēties pret Covid-19, nevis doties pie ārsta uz praksi, bet vispirms sazvanīties un izstāstīt simptomus pa telefonu. Tā ārsts varēs izlemt vai ir iespējams arī attālināti piešķirt slimības lapu un nosūtīt uz Covid-19 testu.

Šādi ārsti var izvairīties no riska paši inficēties ar Covid-19.

Kozlovska norādīja, ka joprojām turpinās cilvēku vakcinācija pret Covid-19. Pienākot rudenim, nedaudz vairāk cilvēku steidzas saņemt poti.

Pirmais Covid-19 uzliesmojums Latvijā piedzīvots 2020. gada martā, kad valdība izsludināja ārkārtējo situāciju, kas beidzās 9. jūnijā, jo vasarā vīrusa izplatība norima. Rudenī uzliesmojums atsākās un valdība noteica otro ārkārtējo situāciju, kas beidzās 2021. gada 6. aprīlī.

Šovasar Latvijā ierobežojumu bija mazāk, jo 14 dienu kumulatīvais saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju turējās zem 100 gadījumiem. Cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātu pulcēšanās ierobežojumu nav, tomēr arī privātos pasākumos jāuzrauga, vai visiem tie ir. Bija iecerēts, ka laikā, kad saslimstības rādītājs pārsniegs 120 gadījumu atzīmi, ierobežojumus nāksies pastiprināt, tomēr valdība lēma to nedarīt.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu