Rīt valdība lems par drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maria Sbytova/Shutterstock.com

22. septembrī valdības sēdē konceptuāli lems par drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka valdības sēdē paredzēts uzklausīt ekspertus par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, testēšanās režīmu un pienākumu zināmām profesijām vakcinēties. Premjers uzsvēra, ka šie soļi saistīti ar to, lai netiktu bremzēta ekonomikas attīstība.

Vaicāts sīkāk par to, kādi varētu būt gaidāmie ierobežojumi, Pūce uzsvēra, ka koalīcijā šādus jautājumus neizlemj, balstoties politiskos apsvērumos, un ka ir jāsagaida ekspertu viedoklis. Veselības ministrija par šo jautājumu ziņos publiskā valdības sēdē, kur būs iespējams dzirdēt argumentāciju un ekspertu redzējumu, kādi ir efektīvākie instrumenti, pauda politiķis.

Kā ziņots, Latvijas slimnīcās turpina pieaugt Covid-19 pacientu skaits un svētdien tas ir sasniedzis 351, liecina Nacionālā veselības dienesta sniegtā informācija.

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 189 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par pieciem mirušiem Covid-19 pacientiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs pēdējās diennakts laikā ir pieaudzis no 319,1 līdz 323,1 uz 100 000 iedzīvotāju. Augstāks šis rādītājs pēdējo reizi bija vien 26.maijā - 326,1

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu