Nevakcinēšanās dēļ režisors Elmārs Seņkovs šobrīd nevar mācīt topošos aktierus (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elmārs Seņkovs
Elmārs Seņkovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Režisors un pasniedzējs Elmārs Seņkovs ir izvēlējies nevakcinēties, taču šī iemesla dēļ darbs ar šajā gadā Latvijas Kultūras akadēmijā uzņemtajiem aktieriem un režisoriem nav iespējams. 

"Klātienē viņš diemžēl šobrīd nevar strādāt, un tā, protams, ir problēma," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas katedras vadītāja Zane Kreicberga.

"Viņš tāds ir vienīgais pasniedzējs ne tikai mūsu katedrā, bet visā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA). Mums nav tiesību viņam izvirzīt ultimātus. Vienkārši ir nosacījumi, kuriem jāpakļaujas, izvēloties šādu pozīciju, kāda šobrīd ir režisoram. Klātienē viņš diemžēl šobrīd nevar strādāt, un tā, protams, ir nepatīkama problēma," atzīst Kreicberga un atklāj, ka, uzsākot jauno mācību gadu, 87 procenti LKA mācībspēku un studējušo bija vakcinējušies.

Sarunā ar "PDz" Elmārs Seņķovs sacīja: "Latvijas Kultūras akadēmiju es neesmu pametis, šobrīd atrodos atvaļinājumā." Skatuves mākslas katedras vadītāja "PDz" apstiprināja, ka Elmārs Seņkovs šobrīd patiešām atrodas atvaļinājumā: "Ar akadēmijas rektoru notikusi vienošanās par šā brīža risinājumu – atvaļinājumu, kas viņam bija iekrājies. Ir grūti prognozēt, kā situācija attīstīsies tālāk un kādu lēmumu viņš izvēlēsies pieņemt."

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" jaunākajā izdevumā!

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu