Nopludināts video, kurā pašmāju slavenības izklaidējas ar baltu pulverīti. Iesaistītie sniedz komentārus (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Apollo.lv kolāža

Pavisam nesen internetā parādījās videoklips, kurā sabiedrībā zināmi ļaudis šķietami lieto aizliegtas vielas. Video tapis Islandē, un tajā redzami vairāki Latvijas šovbiznesā pazīstami cilvēki - grupas "Singapūras satīns" mūziķis Kristaps Strūbergs, dziedātāja Alise Haijima, influencere Emīlija Sama jeb Sudrabkaija, kā arī dabas pētnieks un piecu bērnu tēvs Māris Olte.

Video, kas tika publicēts Alises Haijimas "Instagram" kontā un paredzēts viņas tuvākajiem draugiem, redzams, kā Strūbergs ar plastikāta karti dala balto pulverīti strīpās, un rāda mēli. Video pozē arī Haijima. Savukārt citos kadros redzams, kā Māris Olte iešņauc balto vielu. Fonā dzirdami aplausi un izsaucieni.

Sarunā ar portālu "Apollo.lv" Māris Olte apstiprināja, ka video ir redzams viņš.

"Mēs katrs dzīvojam savā burbulī. Man nav ne jausmas, kā dzīvo pilsētā un kā dzīvo jaunieši. Esmu daudz dzirdējis par influenceriem, bet tā personīgi es vēl nebiju ar viņiem saticies. Man patīk ar viņiem ballēties, dullības taisīt. Protams, ka ap vieniem naktī es vairs nevarēju saprast, ko vajag un ko nevajag darīt. Tā ir mana kļūda. 

Viņa [Alise Haijima] ar to telefonu strādāja tik veikli un man pēc tam pateica, ka ir nofilmējusi manas izdarības. Paskatījāmies un sapratām, ka šāds videoklips nedrīkst nekur parādīties, tāpēc, ka var jau zirgoties savā starpā, bet publiski nē. Tas bija stipri vēlu naktī un mēs nebijām skaidrā. Es biju kaut kādus kokteiļus iedzēris.

Protams, es esmu vainīgs. Es neesmu ne šņaukšanas, ne vētraina dzīves veida atbalstītājs," sacīja Māris Olte.

Olte sarunā ar portālu "Apollo.lv" atklāja, ka viela, kas redzama videoklipā esot nekaitīga - tā ir populāra festivāla "Oktoberfest" laikā, kad jaunieši it kā pa jokam izliekas, ka šņauc kokaīnu. 

"Nedaudz degunā koda, bet nekas veselībai kaitīgs. Nezinu, kurš bija pirmais, kas to darīja, bet es apskatījos, kā tas notiek un pārāk neuztraucos," piebilda Olte.

Jautāts par filmēšanas dienām kopumā, Olte atbildēja, ka tās bijušas visai blīvas. 

"Pēc manis vadītās dienas visi aizgāja gulēt kā minkas, jo mēs visu dienu kaut ko darījām. Un tā ir pārāk skaista valsts, lai laiks paliktu everģēlībām. Tikai pēdējā vakarā aizgājām uz īru "pabu". Islandieši patiešām ballējas traki, viņu vēlēšanās līksmot ir neticami spēcīga. 

Jāsaprot ir mana likme. Es darbojos jau 25 gadus un pēkšņi tas viss ir likts uz kārts šī videoklipa dēļ.

Man būtu ļoti žēl, ja upju kopšana un zivju daudzveidības saglabāšana pēkšņi liktos mazāk svarīga šādu vēlas nakts izgājienu dēļ. Es tāpat darbojos savā dzīves vietā - Ērgļos. Šo vietu es mēģināšu izveidot kā labu tūrisma galamērķi un tāpat arī zivis sargāšu. Šis nav nekas tāds, kā dēļ tagad tam visam būtu jāsaka "uz redzēšanos".

Savu tēlu esmu papostījis. 

Man ir 52 gadi un man ir interesanti vērot, kā uzvedas un rīkojas jaunā paaudze. Tā nedēļa patiešām bija iespaidu pilna. Jaunieši nav ne muļķi, ne neintelektuāli, viņi ir talantīgi un es patiešām izbaudīju šo nedēļu. Es nevarēju iedomāties, ka viena vakara notikumi aizies tik tālu. Izrādās, ka jaunieši elpo, dzīvo, mostas ar "Instagram". Man tas viss ir svešs," piebilda Māris Olte. 

Iemesls, kādēļ šīs slavenības atradās Islandē ir šova "Četri uz koferiem" filmēšana. Portāls "TVNET" sazinājās a producentu apvienības "Brīvdienas" producentu Kristapu Valdnieku, kurš norādīja: "Arī mēs esam pārsteigti par šo video. Nezinām, kad un kādos apstākļos tas ir tapis.

Vienīgais, ko varu apgalvot, ka ne filmēšanas laikā, ne pēc tās, neko tādu nenovērojām.

Šī ir tā reize, kad joks nav izdevies un vēlme pēc izrādīšanās un sevis popularizēšanas ņēmusi virsroku pār veselo saprātu."

Portālam TVNET dziedātāja Alise Haijima sniedza savu komentāru.

"Man ir tik ļoti žēl, ka pieļāvu tik muļķīgu un naivu kļūdu, iesaistoties absolūti nepiemērotā jokā. Es ikdienā nelietoju vispār alkoholu, tajā naktī iedzēru kompānijas pēc un par daudz. Tovakar filmējām vairāki, un bara efektā, radās doma to nodot tālāk privātā "Instagram" stāstiņā – savam uzticamam draugu lokam. Taču jau no rīta, ar skaidru galvu bija skaidrs, ka joks nav ok, un dzēruma lēmums ir bijis muļķīgs.

Es esmu sagrauta, jau pirmkārt, par savu rīcību, kā arī to, ka video rada maldīgu iespaidu, ka lietojām narkotikas, taču tā nebija.

Tāpat esmu apbēdināta, ka mani tik viegli nodeva mans draugu loks, ko uzskatīju par uzticamu, tikai tāpēc, ka kādam gribējās pazīmēties tālāk. Dienas beigās jau pati vien esmu vainīga par savu naivumu, kā arī alkohols nekad nav attaisnojums, taču speciāli nevienam noteikti nevēlējos darīt pāri, pati esmu pamatīgi apdedzinājusies," rakstīja Haijima.

Līdz raksta publicēšanai "Apollo.lv" nesaņēma komentāru no Kristapa Strūberga pārstāvjiem un influenceres Sudrabkaijas.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu