Zināms, kas notiks ar Džemmas Skulmes Mežaparka īpašumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džemma Skulme
Džemma Skulme Foto: Ieva Lūka/LETA

2019. gada novembrī viņsaulē aizgāja māksliniece Džemma Skulme. Pēc viņas nāves krietnu laiku nebija skaidrības, kas notiks ar viņas māju Mežaparkā, taču nu situācija beidzot, šķiet, atrisināta, vēsta žurnāls "Kas Jauns". 

Džemmas Skulmes dēls mākslinieks Juris Dimiters, kas ar ģimeni dzimtas māju apdzīvo kopā ar māsas Martas Skulmes ģimeni, jau ne reizi vien godīgi atzinis, ka mantinieki Mežaparka īpašumu nevar atļauties uzturēt.

"Nu mums ar māsu nav cita varianta, kā māju pārdot un gādāt citu vietu dzīvošanai, ko kā mazturīgie varētu atļauties. Jo mana pensija ir 130 eiro, arī māsas Martas invaliditātes grupas pensija ir niecīga," skaidroja Dimiters.

Jau pērn februārī Dimiters pauda: augstās cenas dēļ, iespējams, māja netiks pārdota ne šogad, ne pat tuvākajā piecgadē. 

Šobrīd dzimtas namā top Džemmas Skulmes Mākslas telpa, taču izrādās, ka jau kopš pagājušā gada vasaras mājas īpašnieks ir Džemmas Skulmes mazdēls Arturs Dimiters.

Informācija Zemesgrāmatā vēsta, ka 2666 kvadrātmetru plašo zemes gabalu 21 gadu vecajam Arturam, kas, kā var noprast pēc vietnē "Facebook" paustās informācijas, studē tēlniecību Latvijas Mākslas akadēmijā, pērn maijā uzdāvinājis viņa tētis Juris Dimiters.

Dāvinājuma līgums ir "ar uzlikumu", kas Jurim dod tiesības īpašumu lietot līdz mūža galam, turklāt bez viņa rakstiskas piekrišanas to Skulmes mazdēls nevar ne atsavināt, ne dāvināt, ne sadalīt, ne apgrūtināt ar lietu tiesībām.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka ēka ir celta 1964. gadā. To projektējis arhitekts Artūrs Reinfelds funkcionālisma stilā kā mākslinieku rezidenci.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" jaunākajā izdevumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu