Tukšs bankas konts un seši miesassargi - kā dzīvo no Baltkrievijas aizbēgusī sprintere Cimanouska (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīna Cimanouska
Kristīna Cimanouska Foto: Reuters/ScanPix

No Baltkrievijas aizbēgusī sprintere Kristīna Cimanouska sarunā ar vācu portālu "Der Spiegel" pastāstījusi par savu ikdienu pēc pieņemtā lēmuma neatgriezties dzimtenē.

Augustā, Tokijas vasaras olimpisko spēļu laikā Baltkrievijas Cimanouskai bez iepriekšēja brīdinājuma tika paziņots, ka viņai būs jāstartē komandas 4x400 metru stafetē.

Cimanouska šādu lēmumu kritizēja, savā "Instagram" kontā norādot, ka par funkcionāru kļūdām nebūtu jāatbild sportistiem. Dienu vēlāk Cimanouska saņēma pavēsti, ka viņai jāatgriežas dzimtenē. Sprintere baidījās atgriezties dzimtenē un ar Japānas palīdzību nonāca Polijā, kur tagad mitinās kopā ar savu vīru.

Sarunā ar "Der Spiegel" Cimanouska atklāja, ka viņa kopā ar vīru ir izmitināta Varšavā un ikdienā saņem dzīvošanai nepieciešamās lietas.

"Uz mana bankas konta nav naudas. Mēs iekrājumus iztērējām, lai iegādātos automašīnu, bet regulārie ienākumi bija paredzēti, lai palīdzētu mammai samaksāt komunālos maksājumus," par savu pašreizējo finansiālo situāciju izteicās Cimanouska.

Cimanouskas dzīves vietu 24 stundas diennaktī apsargā seši miesassargi, tomēr 24 gadus vecā sprintere joprojām dzīvo bailēs, paturot atmiņā nesen Kijevā pakārto aktīvistu Vitāliju Šisovu.

"Tas mani nobiedēja. Situācija ir ļoti sarežģīta," Šišova bojāeju atminas sprintere.

Tāpat pēc sprinteres pieņemtā lēmuma cieš arī viņas tuvinieki. Cimanouskas māte baidās zaudēt savu darbu, savukārt vieglatlētes brālis piespiedu kārtā ir iesaukts armijā, neskatoties uz viņa redzes traucējumiem.

Tomēr, neskatoties uz pēdējā laikā pārciesto, Cimanouska joprojām uzsver, ka ir Baltkrievijas patriote un nekad neatteiktos no savas valsts pilsonības. Tiesa, tuvākajā nākotnē starptautiska mēroga sacensībās Cimanouska vēlētos pārstāvēt Poliju. 

Sporta pilsonības maiņa var prasīt līdz pat trim gadiem, tomēr Cimanouska cer, ka, ņemot vērā sarežģītos apstākļus, viņas gadījumā var tikt pieļauts izņēmums un process norisināsies ātrāk.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu