Ludzas novadā atrod nelikumīgi glabātus šaujamieročus un munīciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā policija vairākos īpašumos Ludzas novadā atradusi nelikumīgi glabātus šaujamieročus un munīciju, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Kratīšanas rezultātā kāda 1971.gadā dzimuša vīrieša īpašumā tika konstatēta un izņemta būtiska ieroču sastāvdaļa - stobrs. Savukārt 1961.gadā dzimuša vīrieša īpašumā atrasta un izņemta nelikumīgi glabāta gludstobra medību bise, paštaisīta pistole, kā arī desmit dažāda kalibra šaujamieroču patronas.

Neviens no abiem vīriešiem līdz šim nebija nonācis policijas redzeslokā. Lai noskaidrotu vīriešu saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti, tiek veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Abām personām draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 233.panta 2.daļu par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu