No oktobra vidus Rīgas apkaimēs plānots veikt vakcinācijas izbraukumus ar autobusiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

No 15.oktobra Rīgas apkaimēs plānots veikt vakcinācijas izbraukumus ar trīs autobusiem, šodien valdības sēdē informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Paredzēts, ka šie autobusi astoņu nedēļu laikā nodrošinātu vakcināciju 54 vietās.

Atbildot uz Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) jautājumu, kāpēc šī labā iniciatīva netiek sākta agrāk, Juhņēviča skaidroja, ka nepieciešams ievērot iepirkumu procedūras termiņu. Kariņš atgādināja, ka Ministru kabinets iepriekš ir izmantojis paātrinātu iepirkumu procedūru medicīnisko aizsarglīdzekļu iegādei.

Savukārt Līvānu novadā plānots īstenot vakcināciju projektā "Autoveikalam pa pēdām", iepriekš informējot, ka būs pieejama vakcinēšanās iespēja, pastāstīja Juhņēviča.

Vakcinācijas nodaļas vadītāja arī norādīja, ka pie esošā tempa vakcinācijas tempa līdz gada beigām paredzēts sasniegt 75% iedzīvotāju aptveri. Vakcinācijas procesa organizācijā plānots turpināt veikt vakcināciju ārstniecības iestādēs, pie ģimenes ārstiem, pagaidu vakcinācijas punktos, izbraukuma vakcinācijā un līdz gada beigām plānots, ka vakcināciju varēs saņemt arī aptiekās.

Kā valdības sēdē norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), dažādās iedzīvotāju grupās lēnām palielinās vakcinācijas aptvere. Uz "Pfizer" vakcīnām ražotājs drīzumā attiecinās jaunu pieeju, ka atbilstoši attiecīgiem nosacījumiem glabātas vakcīnas būs derīgas trīs mēnešus ilgāk. Tāpat paredzēts, ka uz septembra beigām būs izveidojies liels "Pfizer" vakcīnu uzkrājums, norādīja politiķis.

Ņemot vērā vakcīnu jau esošo uzkrājumu, Latvija ir lūgusi "Moderna" vakcīnas ražotājam mums pienākošās vakcīnas pagaidām pieturēt pie sevis, norādīja Pavļuts. Laba ziņa, ka plānots, ka katru nedēļu varēsim saņemt 12 600 "Johnson&Johnson" vakcīnu un jācer, ka ražotājam izdosies tās piegādāt, norādīja ministrs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu