Aizvadītās sezonas "Zelta buci" saņēmis Roberts Levandovskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Polijas izlases un Minhenes "Bayern" uzbrucējs Roberts Levandovskis otrdien, 21. septembrī, saņēma "Zelta buci" jeb balvu, kas pienākas aizvadītās sezonas rezultatīvākajam spēlētājam Eiropā.

Polijas izlases uzbrucējs Levandovskis iepriekšējā sezonā sasniedza bundeslīgas rekordu, gūdams 41 vārtus, un laboja kopš 1971./1972.gada sezonas bijušā "Bayern" izcilnieka Gerda Millera sasniegumu - 40 gūtie vārti sezonā.

Seškārtējais balvas ieguvējs argentīnietis Lionels Mesi bija otrais ar 30 "Barcelona" labā gūtiem vārtiem, bet portugālis Krištianu Ronaldu ar 29 vārtiem Turīnas "Juventus" labā - trešais.

Millers, kurš nomira pirms nedaudz vairāk nekā mēneša, ir vienīgais "Bayern" spēlētājs, kuram līdz šim laimējies iegūt balvu.

"Es priecājos par šo lielo pagodinājumu," sacīja Levandovskis. "Vēlos pateikties savai ģimenei, komandas biedriem, treneru kolektīvam un visai "Bayern" organinzācijai. Bez viņu atbalsta tādus titulus es nevarētu izcīnīt."

"Sportā, tāpat kā dzīvē, ir svarīgi, lai jūs novērtētu viens otru, atbalstītu viens otru, vienmēr būtu godīgi attiecībās ar cietiem un censtos būt paraugs citiem. Tāpēc es šo balvu veltu visiem cilvēkiem, kuri katru dienu ir man blakus. Esmu ļoti apmierināts ar to, ko esam sasnieguši kopā kā komanda," sacīja izcilais poļu uzbrucējs, kurš tika atzīts arī par pagājušā gada FIFA labāko futbolistu.

Vācijas Futbola līgas vadītājs Kristians Zeiferts bilda, ka rekords ir "uz mūžu", nosaucot Levandovski par "vienu no labākajiem spēlētājiem bundeslīgas vēsturē, kura spēle daudzus gadus ir bijusi pasaules klase".

"Bayern" izpilddirektors Olivers Kāns par balvas saņēmēju saka: "Levandovskis gada labākais pasaules spēlētājs nav bez iemesla. Viņa mērķi izsaka visu, un to nepārtrauktība ir izpausme tam, cik smagi viņš katru dienu strādā. Viņš ir rakstījis vēsturi "Bayern" gan kopā ar komandu, gan personīgi."

2020.gadā balvu ieguva Romas "Lacio" uzbrucējs itālis Čiro Immobile, iesizdams 36 vārtus.

Balstoties uz UEFA valstu koeficientu, katri gūtie vārti Eiropas vadošajās piecās līgās tiek vērtēti dubultā, nākamo čempionātu atkarībā no līgas spēka - ar koeficientu 1,5 vai 1 punktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu