Iesita pa seju un izsita zobus. Par uzbrukumu latvietim Īrijā tiesā vīrieti no Polijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mirelaro/Shuttersock

Par uzbrukumu latvietim divus mēnešus līdz tiesai cietumā nācies pavadīt 34 gadus vecam poļu tautības vīrietim, kurš tika aizturēts dzimtajā valstī, pamatojoties uz starptautisko aresta orderi, ziņo medijs "Baltic-Ireland".

Uzbrucējs Jakubs Seročinskis ieradies pie upura mājās un turpat uz sliekšņa iesita vīrietim pa seju, izsitot viņam trīs zobus.

Veksfordas apgabala tiesā viņš atzina, ka 2018. gada 25. augustā uzbruka Guntaram Platniekam pie viņa mājas durvīm.

Izmeklētāja skaidro, ka tiesājamais ieradās pie upura minētās dienas naktī. Platnieka draudzene pienāca pie durvīm un pēc tam pasauca savu partneri, jo nespēja saprast, ko atnākušais vīrietis saka. Tad cietušais saņēma divus sitienus – vienu pa aci un otru pa muti.

Cietušajam pēc incidenta kādu laiku bija neskaidra redze, un bija nepieciešama zobu labošana, kas tika veikta Latvijā.

Izmeklētāji bija noskaidrojuši, ka abi incidentā iesaistītie vīrieši pirms tam tajā pašā naktī bija satikušies vietējā kazino "Lucky 7’s", un apsūdzētais no turienes izraidīts.

Uzbrucēja advokāte pastāstīja, ka viņas klients nāk no neliela ciemata Polijā, kur viņam ir sieva un divi bērni. Viņš atbrauca uz Īriju 2015. gadā, strādāja automašīnu kapsētā un kā virtuves strādnieks, bet pēc tam atrada darbu "Custom Compost". Aizstāve atzina, ka uzbrukumam nav nekāda attaisnojuma, taču uzsvēra, ka šāda uzvedība viņas klientam nav raksturīga, un viņam nav iepriekšēju sodāmību.

Apsūdzētais izdarījis šo pārkāpumu, jo nekontrolēja sevi izdzertā alkohola dēļ. Viņam tika piespriests 18 mēnešu cietumsods.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu