VIDEO ⟩ Atbildīgās iestādes divas nedēļas nereaģē uz ziņojumiem par vados "iekārušos" koku Ziepniekkalnā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairākkārt kāds vīrietis kopš augusta beigām ziņojis par bīstamību koku, kas Pārdaugavā blakus skolai un skvēram uzkritis uz elektrības vadiem. Atbildīgie vilcinās risināt situāciju vairāk nekā pusmēnesi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdzinieks Artūrs ziņojis par bīstamību koku Ziepniekkalna apkaimē, netālu no skolas un skvēra Bauskas ielas tuvumā. Tur pāri ietvei nogāzies liels koks, kas, līdz galam nenokrītot, ar zariem balstās uz elektrības vadiem. Artūrs nezina, kad koks nogāzās, bet pats draudīgo situāciju konstatēja 28. augustā un uzreiz ziņojis uzņēmumam "Sadales tīkls".

"Vadi var neizturēt, pārplīst. Nedod Dievs, kaut kas notiks. Tāpat koks var nogāzties līdz galam. Kā katram būtu jārīkojas, piezvanīju "Sadales tīklam", jo runa ir par elektrību. Informēju par situāciju," min Artūrs.

Tomēr pēc nedēļas koks vēl nav bijis novākts, tāpēc atkārtoti sazinājies ar uzņēmumu.

Viņu informēja, ka uzņēmums nodevis informāciju Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībai "Rīgas gaisma", norādot, ka "Sadales tīklam" neesot daļas gar elektrības stabu ar no tā novilktajiem vadiem, nedz gar koku. 

Artūru "Rīgas gaisma" informē, ka ziņojumi saņēmuši, taču meistari koku nav atraduši.

"Es atkārtoti zvanu "Sadales tīklam". Prasu, kas notiek, kāpēc tāds "futbols". Kāpēc nevarat nodot informāciju atbildīgajiem, kamēr nav notikusi traģēdija?

Kā man, parastam iedzīvotājam, zināt, kam pieder vadi? Ko man darīt? Kurš ar to nodarbojas?

Varbūt zvanīt "Bez Tabu"? "Sadales tīkls" atbildēja – mēs neesam uzziņu dienests, dariet, ko gribat, mēs jums neko neteiksim," atceras rīdzinieks.

Artūrs bažījās, ka bezdarbība var rezultēties traģēdijā, ja koks kādam uzkritīs vai, plīstot elektrības vadiem, kuros iekāries koks, kāds gūs elektrotraumu.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu