Septiņas stundas Ceļu policijas netrafarētajā automašīnā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Valsts policija

"ROADPOL Drošības dienu" ietvaros Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieki vienu darbadienu, 20. septembri, pavadīja netrafarētajā Ceļu policijas automašīnā nolūkā vairāk uzzināt par Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieku ikdienas specifiku. 

Konkrētā netrafarētā ekipāža pirmdien devās maršrutā no Rīgas gar Cēsīm uz Valmieru un atpakaļ. Jau pašā darbadienas sākumā policisti Vaidavas ielā pamanīja kādu visai pārgalvīgu "Volvo" vadītāju, kurš, apbraucot rīta sastrēgumus, pārkāpa virkni ceļu satiksmes noteikumu, tai skaitā šķērsoja dubulto nepārtraukto līniju un vēl iebrauca krustojumā pie aizliedzošā luksofora gaismas signāla.

Steidzīgais transportlīdzekļa vadītājs tika apturēts, un viņam tika

sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums par agresīvu braukšanu, kas autovadītājam izmaksās vismaz 70 eiro, turklāt viņam tiks piešķirti arī seši soda punkti.

Turpinot ceļu no Čiekurkalna uz Juglas pusi, netālu no izbraukšanas no Rīgas policistu uzmanību piesaistīja kāds nepārliecinošs kravas auto vadītājs. Viņš tika apturēts, jo atklājās, ka vīrietis braukšanas laikā izmanto telefonu. Autovadītājs šoreiz saņēma tikai brīdinājumu, jo pats atzina savu vainu, turklāt viņa pārkāpumu vēsture bija tīra.

Foto: Valsts policija

Pa ceļam Siguldas virzienā policistu uzmanību piesaistīja kāda BMW automašīna. Pārbaudot informāciju par šo transportlīdzekli, atklājās, ka tai nav iegādāta īpašnieka obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA). Vadītājs sacīja, ka vienkārši nav pamanījis, ka atkal ir jāiegādājas OCTA. Šeit jānorāda, ka 

par piedalīšanos ceļu satiksmē ar transportlīdzekli, kuram nav OCTA, tā vadītājam var piespriest naudas sodu 85 līdz 120 eiro, savukārt transportlīdzekļa īpašniekam - naudas sodu no 350 līdz 650 eiro!

Braucot cauri Siguldai, radars fiksēja pretī braucošu automašīnu “Volvo” ar ātrumu 87 km/h atļauto 50 km/h vietā. Vadītājs tika apturēts un par pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums. Savukārt aiz Cēsīm, Priekuļu novadā, atkal tika apturēts auto bez derīgas OCTA. Tā kā transportlīdzekli nevadīja tā īpašnieks, sods par šo pārkāpumu ir jāmaksā gan automašīnas vadītājam, gan īpašniekam.

Atceļā uz Rīgu netrafarētās mašīnas radars fiksēja kādu BMW, kas ārpus apdzīvotas vietas brauca ar 143 km/h, kaut gan atļauti ir 90 km/h. Automobilis tika panākts un apturēts, bet pēc sarunas ar vadītāju un alkometra pasniegšanas apstiprinājās sākotnējās aizdomas, ka šoferis pie stūres bija sēdies reibumā. Viņam konstatētas vairāk nekā 2 promiles. 

Foto: Valsts policija

Līdz ar to vadītājs ceļu turpināt nedrīkstēja un bija jāmeklē šoferis, kas nogādās viņu un viņa spēkratu mājās. Nākamos piecus gadus šim autovadītājam būs jāmeklē cits pārvietošanās veids, turklāt bez iespaidīgā naudas soda par braukšanu reibumā uzlikts arī naudas sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu 220 eiro apmērā.

Atgriežoties galvaspilsētā, policistu deguna galā rupju satiksmes noteikumu pārkāpumu veica kāds "Nissan" vadītājs, kurš krustojumu šķērsoja pie sarkanās gaismas.

Tālu gan autovadītājs netika, jo pēc brīža tika apturēts un viņam tika izskaidrots, ka šāda rīcība ir bīstama un par to pienākas naudas sods un četri soda punkti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu