Būtiski pieaug rindas uz Covid-19 analīzēm (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Horth Rasu/Shutterstock.com

Kopš septembra sākuma Covid-19 testēšanās punktos būtiski pieaugušas rindas. Vienotajā zvanu centrā Rīgā norādīja, ka tik daudz zvanu, lai pierakstītos uz testu, ik dienu sen nav bijuši. Arī reģionos veidojas garas rindas, jo laboratorijas noslogo skolu testēšana un palielinās Covid-19 izplatība, iestājoties rudenim, vēsta raidījums "Panorāma". 

Rīgas Austrumu slimnīcas zvanu centrs ir vieta, kurā apkalpo lielāko iedzīvotāju skaitu, kas vēlas pierakstīties uz Covid-19 testu. Pašlaik vēlme ir milzīga – dienā šeit ienāk pat 3000 zvanu, un iespēja tikt uz testu tai pašā dienā ir visai niecīga.

"Varu piedāvāt rīt, parīt, aizparīt," tādas atbildes visbiežāk sagaida cilvēks klausules otrā galā. Rindas ir visur. Arī zvanot uz pašām laboratorijām vai mēģinot pieteikties elektroniski. "Gulbja laboratorijas” mājaslapā redzams, ka Rīgā atsevišķos punktos analīzes var nodot tikai ceturtdien vai ātrākais – sestdien. Jelgavā – tikai nākamnedēļ.

"E. Gulbja laboratorijas" projektu vadītāja Džineta Dimante skaidroja: "Jau nedēļas sākumā bija vairākos reģionu punktos pieraksti uz ceturtdienu, piektdienu. Nu Rīgā var pierakstīties uz nākamo dienu. Ir iespēja, bet tad nevar izvēlēties laiku, kurā būtu ērtāk. Nākamā, aiznākamā diena." 

Tikmēr "Centrālās laboratorijas" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa sacīja: "Zvani pienāk tieši divreiz vairāk, nekā tas bija pirms mēneša."

To, ka pieaug cilvēku vajadzības pārbaudīties, vai viņi nav saslimuši ar šo slimību, apstiprināja arī "Centrālajā laboratorijā". Arī tās elektroniskais pieraksts rāda, ka ilgāk būs jāgaida reģionos. Piemēram, Saldū un Valkā tā būs nākamā nedēļa. Austrumu slimnīcas zvanu centrā situāciju raksturoja kā sen nepieredzētu, bet Nacionālajā veselības dienestā (NVD) atzina – nav tik traki. Cilvēkiem jāmēģina tikt tajā testa nodošanas punktā, kurš vēl ir brīvs

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu