VIDEO ⟩ Latvijas skolās arvien biežāk ar Covid-19 inficējas skolēni un pedagogi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas skolās arvien biežāk ar Covid-19 inficējas skolēni un pedagogi – salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš vīrusa skarto izglītības iestāžu skaits pieaudzis par teju simtu, sasniedzot 286, vēsta "TV3 Ziņas".

Skolās turpina izplatīties Covid-19. Šonedēļ kopumā jau vairāk nekā 1000 klašu valstī spiestas mācīties attālināti.

Ja vēl pirms nedēļas vismaz viena klase attālināti mācījās 188 izglītības iestādēs, šonedēļ šādu skolu skaits jau pietuvojies trijiem simtiem, kas ir vairāk nekā 40% kopējā izglītības iestāžu skaita Latvijā. Tām skolām, kurās pirmo reizi atklāti Covid-19 gadījumi, pievienojusies arī Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija. No šīs nedēļas šeit saslimušu skolēnu dēļ attālināti mācās divas ceturtās un viena astotā klase.

Tomēr kopumā galvaspilsētā saslimstības rādītāji krīt, pauž Rīgas domes izglītības departamentā. Lai gan joprojām vīruss konstatēts pusē galvaspilsētas skolu jeb 57, samazinās klašu skaits, kurām jāmācās attālināti. Šonedēļ tādas ir 132.

Tikmēr samērā plaši Covid-19 turpina izplatīties Daugavpils skolās. Latvijas otrajā lielākajā pilsētā patlaban attālinātais režīms noteikts jau teju katrai desmitajai klasei.

Situāciju par saspringtu sauc arī Jēkabpils izglītības pārvaldē. Šeit Covid-19 gadījumu dēļ, mājās mācīties šonedēļ spiestas 33 dažādu skolu klases. Novada izglītības pārvaldei lielākās bažas rada tas, ka vīruss skāris arī mazās skolas. Piemēram, Antūžu pamatskolā, kur mācās vien 77 bērnu, attālinātais režīms noteikts sešām klašu grupām.

Kopš mācību gada sākuma tikai divu novadu izglītības iestādēs nav atklāts kāds Covid-19 gadījums. Joprojām no nepieciešamības pāriet uz attālināto mācību režīmu ir izvairījušies Varakļānu un Olaines novada skolēni.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu