Rīgas domes deputāti apsver iespēju ieviest par Rīgas naktsdzīvi atbildīgo mēru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes deputāti, diskutējot par Rīgas nakts dzīves labāku organizēšanu un lielāka ekonomiskā labuma gūšanu no tā, sprieda arī par to, vai galvaspilsētai ir vajadzīgs par Rīgas naktsdzīvi atbildīgs cilvēks – mērs, vēsta "TV3 Ziņas".

Rīga ir pelnījusi kļūt par omulīgu un cilvēkiem saistošu vietu ne tikai dienā, bet arī naktī – tā uzskata Rīgas domes deputāte Laima Geikina. Deputāte trešdien, 22. septembrī, prezentēja ieceri sakārtot galvaspilsētas naktsdzīvi. Domnieces ieskatā, diennakts tumšajā laikā ir neizmantots potenciāls kā tūristu piesaistei, tā pilsētas maciņa palielināšanai.

Patlaban problēmas naktī esot ar transporta pieejamību un apgaismojuma trūkumu, kā arī drošību. Tāpat pretēji citām Eiropas pilsētām Rīgā nakts stundās cilvēkiem neesot nodrošinātas kvalitatīvas atpūtas iespējas, piemēram, kādi kultūras pasākumi. Tam, ka galvaspilsētas nakts dzīve ir palaista pašplūsmā, bez skaidra attīstības plāna, piekrīt arī nozarē strādājošie.

Sabiedrības uzmanību gan piesaistījusi iecere izveidot nakts mēra amatu – šis cilvēks būtu atbildīgs par naktsdzīves plānošanu un diskusiju nodrošināšanu starp nozari un pilsētas vadību. Šādi amati ir vairākos desmitos citu pasaules pilsētu, taču tas ne vienmēr ir politisks amats, piemēram, Viļņā šos pienākumus pilda cilvēks no nevalstiskā sektora.

Diskusijas domnieki galvenokārt turpināja par ideju pēc būtības, paužot atbalstu jauna naktsdzīves koncepta izstrādei.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu