No pirmā oktobra visi ģimenes ārsti būs iesaistīti vakcinācijas procesā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča Foto: Zane Bitere/LETA

No 1. oktobra visi ģimenes ārsti būs iesaistīti vakcinācijas procesā. Visi apzvana savus pacientus, un pirmie dati ir labi, LTV raidījumā "Šodienas jautājums" atzina Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa apgalvoja, ka augusta un septembra mēnešos vakcinācijas tempu ietekmēja "Janssen" vakcīnu piegādes problēmas.

"Mēs saņēmām ļoti daudz iedzīvotāju zvanus un e-pastus ar jautājumu, kur var atrast "Janssen" vakcīnu. Tagad šī situācija ir uzlabojusies," atzīst Juhņēviča.

Kā vēstīts raidījumā, Igaunijā vakcinēto skaits ir lielāks, bet lietuviešiem veicas krietni labāk. Lietuvā protesti ir bijuši plašāki un agresīvāki nekā Latvijā, taču vakcinācijas aptvere Lietuvā ir būtiski augstāka. Salīdzinot Igaunijas un Lietuvas valstu vakcinācijas aptveri, Juhņēviča uzsver, ka Lietuvā vakcinācijas pieeja ir bijusi daudz "agresīvāka", bet Latvija ir pietuvojusies Igaunijas līmenim.

"Ar kopīgiem spēkiem esam sasnieguši aptuveni 43%. Protams, mēs esam ļoti tālu līdz noteiktajam mērķim. Vakcinācija nav tikai medicīniska manipulācija, tas tomēr ir tāds sociāls fenomens demokrātiskā valstī. Demokrātija nozīmē arī atbildību, līdz ar to mēs uz vakcinācijas procesu varam skatīties no daudz dažādiem aspektiem."

Juhņēviča raidījumā min, ka pašlaik tiek domāts par vakcinācijas punktu pārvietošanu tuvāk pārtikas veikaliem, aptiekām, zooveikaliem – tuvāk tiem veikaliem, kas būs pieejami nevakcinētiem cilvēkiem.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta dati, augustā nevakcinēti cilvēki Latvijā ar Covid-19 tika stacionēti 5,8 reizes biežāk nekā vakcinēti. Kopā augustā tika atklāti 3 774 jauni Covid-19 gadījumi, no kuriem 3 178 (84%) nebija vakcinēti pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu vēl nebija pabeiguši, bet 596 cilvēki (16%) bija vakcinēts.

Šobrīd Latvijā vakcinēti kopumā 812 984 cilvēki.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu