FOTO un VIDEO ⟩ Mairis Briedis un Arturs Manns preses konferencē pirmo reizi tiekas aci pret aci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rīgā norisinājās preses konference pirms oktobrī gaidāmās Maira Brieža un Artura Manna cīņas.

Preses konferences sākumā cīņas promoteris Kelle Zauerlands pauda prieku, ka šajā cīņā beidzot varēs būt skatītāji.

Brieža pretiniekam Mannam tika uzdots jautājums par viņa spējām izturēt spriedzi skatītāju priekšā. Uz to vācu bokseris atbildēja ar lielu pārliecību:

"Šī situācija man nav jauna. Esmu cīnījies visapkārt pasaulei. Tas nav nekas jauns, es zinu savu pretinieku. Man ir absolūti vienalga, cik cilvēku būs klātienē," sacīja Manns.

Savukārt Manna menedžeris šo cīņu salīdzināja ar slaveno Rokija filmu, kurā pastarītis Rokijs Balboa uzveica čempionu Apollo Krīdu.

Briedis pauda pārliecību, ka Rīgā 16. oktobrī ringā būs redzams īsts bokss, kā arī norādīja, ka viņa pretinieks ir neprognozējams: "Ceru, ka cilvēki atnāks, jo jūs redzēsiet boksu, nevis tikai šovu."

Tāpat Briedis atklāja, ka šā gada laikā jau bija pārslēdzies uz supersmagā svara divīziju. Vienu brīdi viņa svars jau sasniedzis 104 kilogramus. Uz jautājumu par nākotni supersmagajā svarā Briedis atbildēja izvairīgi, norādot, ka šobrīd jāpārvar cīņa, kas viņu gaida 16. oktobrī.

Savukārt Brieža promoteris Zauerlands, komentējot iepriekš izskanējušās runas par Brieža potenciālajiem pretiniekiem, atklāja, ka no krūzeru svara kategorijas bokseriem pirmais, kurš piekrita duelim ar latvieti bija tieši Manns.

Briedis 16.oktobrī "Arēnā Rīga" cīnīsies ar Mannu. Abi bokseri cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā.

Briedim tā būs pirmā cīņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Latvieša pretinieks Manns, kuram dota iesauka "Zibensvīrs", piecas dienas pirms cīņas būs nosvinējis savu 31 gada dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā viņš ir kopš 2015.gada un šajā laikā 18 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

Pēdējo reizi ringā viņš kāpa pērnā gada jūnijā, kad ar nokautu uzvarēja citu Vācijas bokseri Radu Rašīdu. Kazahstānas pilsētā Aktebē dzimušajam Mannam savulaik piederēja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) starptautiskā čempiona josta.

Briedis pērn septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" jostu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu