Rīgā oficiāli noslēgusies peldsezona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: De Jongh Photography/Shutterstock.com

Rīgā noslēgusies peldsezona un sākusies peldvietu un aktīvās atpūtas zonu sagatavošana ziemai, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Lai peldvietu aprīkojumu pasargātu no nokrišņu, sniega un vētru postījumiem, no peldvietu teritorijām tiek izvesti soli, ūdens bojas, pārģērbšanās kabīnes, demontētas informatīvās un brīdinošās zīmes un peldvietu koka laipas.

Arī Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki - glābēji atstāj oficiālo peldvietu glābšanas stacijas, izņemot Vecāķus un Lucavsalu, kur glābšanas dienests strādās arī ziemā.

Pagājusī vasara ūdens prieku cienītājiem un atpūtniekiem bija ļoti labvēlīga, pašvaldības apsaimniekotās septiņas oficiālās peldvietas un 17 atpūtas zonas pie ūdens vienmēr bija plaši apmeklētas.

Divās peldvietās - Vecāķos un Vakarbuļļos - plīvoja Zilie karogi, kas apliecināja vides izglītības un informācijas pieejamību, teicamu ūdens kvalitāti, apsaimniekošanas un servisa nodrošināšanu un peldētāju drošību.

Visās peldvietās regulāri tika veikts peldūdens kvalitātes monitorings - peldūdens mikrobioloģiskā testēšana.

Nozīmīgs pasākums bija Rīgas domes organizētā sabiedrības informēšanas kampaņa "Iepazīsties-PeldRīga", kuras mērķis bija informēt iedzīvotājus par drošību uz ūdeņiem.

Atpūtnieku ērtībām Mājokļu un vides departaments veica labiekārtošanas un vides pieejamības uzlabošanas darbus. Vecāķu peldvietā sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" izgatavoja un uzstādīja pārģērbšanās kabīni cilvēkiem ar kustību traucējumiem, autostāvvietā veica ceļa apzīmējumu uzklāšanas darbus.

Piesaistot finansējumu no Rīgas Vides aizsardzības fonda, Rumbulas peldvietā tika izgatavoti un uzstādīti desmit jauni sauļošanās zviļņi, Daugavas krasta zonā Dārziņu apkaimē uzstādītas jaunas informatīvās un brīdinājuma zīmes par vides sakopšanu un peldēšanās ierobežojumiem.

Sadarbībā ar Latvijas pašvaldību savienību no Latvijas Vides aizsardzības fonda piešķirtā finansējuma projektā "Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana" Vakarbuļļu peldvieta ieguva septiņus jaunus divpusējos pludmales solus. Pašlaik vēl turpinās remonta darbi Rumbulas peldvietas glābšanas stacijā.

Gaidot nākamo sezonu, turpināsies iesāktie darbi peldvietu un aktīvo atpūtas zonu pie ūdenstilpnēm apsaimniekošanā un attīstībā. Mājokļu un vides departaments plāno uzlabot vides pieejamību peldvietās, lielu vērību veltot drošībai uz ūdens. Iecerēts arī ierīkot jaunus bērnu rotaļu un vingrošanas laukumus Vakarbuļļu un Daugavgrīvas peldvietās, atjaunot gājēju laipas, pārģērbšanās kabīnes, atpūtas solus u.c.

Ņemot vērā Apkaimju biedrību un iedzīvoju sniegtos priekšlikumus un noteikumos paredzētās prasības peldvietas ierīkošanai, Mājokļu un vides departamenta Vides pārvalde izvērtē iespēju iesniegt pieteikumu Veselības inspekcijā, lai pilsētnieku iecienīto atpūtas vietu Ķīpsalā varētu reģistrēt kā astoto oficiālo peldvietu Rīgā.

Departaments arī plāno jaunu peldvietu un tām nepieciešamās infrastruktūras ierīkošana, piemēram, Bolderājas karjerā, pie Ķīšezera un Juglas ezera.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu