VIDEO ⟩ Par ko valdība lēmusi ceturtdien? Preses konference pēc Ministru kabineta sēdes (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Koalīcijas partijas šodien sadarbības sanāksmē plkst.15.30 skatīs valsts budžeta projektu 2022.gadam, liecina Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) publiskotā darba kārtība.

Jau ziņots, ka pēc pirmdien notikušās kopējās sanāksmes koalīcijas politiķi bija pozitīvi noskaņoti par virzību uz vienošanās panākšanu par 2022.gada valsts budžetu.

Sarunas par budžetu ir koleģiālas un valdību veidojošās partijas nonāks pie kopsaucēja, šādu pārliecību iepriekš pauda Ministru prezidents.

"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce norādīja, ka koalīcija sarunās par valsts budžetu ir orientēta uz kopīgas vienošanās panākšanu. Politiķis norādīja, ka budžeta sarunās jāņem vērā gan Covid-19 iespaids uz ekonomiku, gan valsts pārvaldes tuvākajos gados gaidāmie izaicinājumi.

Tāpat labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) sacīja, ka pirmdien koalīcijas sanāksmē ir sperts plats solis pretī tam, lai tiktu panākta vienošanās par nākamā gada budžeta aprisēm.

"Attiecībā uz budžetu mēs skārām arī vēl vienu jautājumu, kas skar valsts un pašvaldību darbinieku atalgojuma reformu. Iespējams, arī šajā saistībā tuvākajā laikā būs kādi lēmumi ar mērķi padarīt atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē saprotamāku, caurspīdīgāku un attiecībā uz privāto sektoru konkurētspējīgāku," skaidroja Eglītis.

VIDEO: Preses konference pēc Ministru kabineta sēdes

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu