Politologs: Kamēr neiestāsies katastrofa, tikmēr nekādi nopietni lēmumi netiks pieņemti (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Filips Rajevskis
Politologs Filips Rajevskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Kamēr nebūs pilnasinīga krīze slimnīcās un nesāksies milzīgas problēmas, netiks pieņemti vērā ņemami politiski lēmumi saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, kas palīdzētu iegrožot vīrusa izplatību un palielināt Covid-19 vakcinācijas aptveri. Šādu viedokli Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Politologs uzskata, ka patlaban katrai ministrijai un katram ministram ir savas vajadzības un katrai partijai ir savas prioritātes, tuvojoties Saeimas vēlēšanām, jebkurš nopietns lēmums būtiski ietekmētu aktīvo elektorāta daļu. Līdz ar to Rajevskis neredz iespēju, ka politiķi varētu pieņemt nopietnus lēmumus saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem. Viņaprāt, atbildīgie politiķi šobrīd vairāk "nodarbojas ar diskutēšanu un šo jautājumu staipīšanu".

Saistībā ar lēmumu pieņemšanu par Covid-19 vakcinācijas aptveres palielināšanu Latvijā Rajevskis uzskata, ka problēma ir partiju nespēja izvēlēties, kurai elektorāta daļai ar savu rīcību "netraucēt dzīvot". 

Viņš sacīja: "Te ir tā problēma. Tev ir liels grozs ar nevakcinētajiem un liels grozs ar vakcinētajiem. Tev ir jāpiespiež nevakcinētie vakcinēties un no otras puses tev nav jādiskriminē ar ierobežojumiem tos, kuri ir vakcinējušies, jo viņi ir izdarījuši visu to, ko no viņiem prasi. Vakcinētos padarīt par cietējiem tikai tāpēc, ka tu neesi ticis galā ar otru pusi savas politikas rezultātā arī nav pareizi."

Politologs norādīja, ka tieši šī iemesla dēļ ministriem ir sarežģīti pieņemt lēmumus attiecībā uz turpmākajiem ierobežojumiem pret Covid-19 nevakcinētajiem un vakcinētajiem iedzīvotājiem.

"Kamēr neiestāsies katastrofa, tikmēr nekādi nopietni lēmumi netiks pieņemti," pielīdzinot situāciju pērnā gada rudenim, sacīja Rajevskis.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu