Rīgas pašvaldība mainīs Esplanādes celiņu segumu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Esplanāde.
Esplanāde. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas pašvaldība mainīs celiņu segumu pilsētas centrālajā parkā – Esplanādē, kur jau ilgstoši celiņi ir bīstamā stāvoklī un traucē pilsētnieku gaitām, vēsta "TV3 Ziņas".

Esplanādē mainīs celiņu segumu, kas jau gadiem ir ļoti sliktā stāvoklī un apgrūtina rīdzinieku ikdienas gaitas, darbus sarežģī tas, ka vecās plāksnes ir kultūras mantojums.

Bedres, plaisas, kustīgi akmeņi un aizaugušas plākšņu starpas. Tāda ir realitāte Esplanādē, kas ir daļa UNESCO pasaules kultūras mantojuma. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas ieskatā, aizsargājamas ir betona plāksnes pie Raiņa pieminekļa kā padomju laika vēsturiskais mantojums, kuras remontdarbu laikā atjaunos, izlīdzinās un no pārējās teritorijas atdalīs ar granīta bruģakmeni.

Gājēju celiņu atjaunošanas darbus vispirms veiks zonā gar Kalpaka bulvāri, pusaplī ap Latvijas Mākslas akadēmijas ēku. Savukārt darbu otrajā kārtā seguma maiņa notiks, sākot no Kalpaka un Brīvības bulvāru stūra gar strūklakām un soliņiem līdz Raiņa piemineklim.

Celiņu segumu nomaiņas laikā plānots ieklāt vienādu betona bruģakmens segumu, uzstādīs 16 jaunus solus ar atzveltnēm un 18 atkritumu urnas.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu