Perevoščikovs: Pēc trim nedēļām divkāršosies arī slimnīcā esošo Covid-19 pacientu skaits (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trīs nedēļu laikā dubultosies Covid-19 slimnieku skaits, sasniedzot 1000 jaunu inficēto dienā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Viņš norādīja, ka daļa no saslimušajiem nonāks slimnīcā. Tādējādi paredzams, ka pēc trim nedēļām divkāršosies arī slimnīcā esošo Covid-19 pacientu skaits, sasniedzot 80 stacionēto dienā.

Tas radīs problēmas slimnīcām, jo Covid-19 pacientiem paredzētās gultas nestāv tukšas. Tās būs jāatbrīvo, un tas notiks uz citu pakalpojumu rēķina. Perevoščikovs prognozēja, ka 15. oktobrī slimnīcās esošo Covid-19 slimnieku skaits sasniegs 700.

Epidemiologs uzsvēra, ka tālākas ilgtermiņa prognozes nebūtu pareizi izdarīt, jo ir pārāk daudz faktoru, kas situāciju var ietekmēt, piemēram, ierobežojumi, kā arī vakcinēto skaita palielinājums.

Perevoščikovs norādīja uz lielo saslimstību citās Eiropas valstīs, kur nebija lielu ierobežojumu, bet saslimušo skaits tomēr samazinājās, neizraisot krīzi veselības aprūpes sistēmā. Iemesls tam esot bijis lielāks vakcinēto skaits, īpaši riska grupās. Saistībā ar daļas sabiedrības vakcināciju efekts esot redzams arī slimnīcās Latvijā - pērn līdzīgā saslimstības līmenī, kas bija 1. decembrī, stacionēto skaits bija lielāks.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu