Remonts pabeigts ⟩ Zemitāna tiltu klāj baisas bedres

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Gan Rīgas iedzīvotāji, gan tās apmeklētāji būs ievērojuši, ka pirms kāda laika uz Jorģa Zemitāna tilta, kas savieno A. Čaka un Ieriķu ielu, remonta dēļ bija noteikti satiksmes ierobežojumi. Tagad, kad darbi, šķiet, ir pabeigti, vecie sliežu posmi joprojām atrodas, kur bijuši, un arī bedru nav kļuvis daudz mazāk.

"Pavasara beigās Zemitāna tilta lielākās bedres tika aizlāpītas un uzlikta ceļa zīme 30 km/h. Augusta vidū beidzot sākās nopietnāka rekonstrukcija, kas nu ir pabeigta un tehnika aizvesta.

Satiksme puslīdz atjaunota, bet abos virzienos kreisajā malējā joslā, kur ir sliežu klājums, joprojām redzamas baisa izskata bedres, kurās, tumsā braucot, ir diezgan viegli trāpīt.

Vai, veicot remontu, nevarēja šīs bedres pie reizes salabot?" vaicā kāds LTV raidījuma 4. studija skatītājs.

RD satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika norāda, ka, jā, šovasar daudzviet Rīgā tika veikti asfalta vienlaidus ieklāšanas darbi. Arī uz Zemitāna tilta uzklāts jauns asfalts, kur bijis iespējams. Ap sliežu klātnēm, kur to tehnoloģiski grūtāk izdarīt, tas nenotika, taču tiekot veikta ikdienas uzturēšana.

Vai tas nozīmē, ka ceļš ir salabots tikai tajās vietās, kur to vieglāk izdarīt, bet sarežģītajos ielas posmos remonts netiks veikts? Departamenta pārstāve norāda, ka nē, jo šoruden tiks izsludināts būvprojekta iepirkums, bet reāli Zemitāna tilta segumu varētu sākt labot 2023. gadā. Kad darbi 2025. gadā noslēgsies, tiltam būs veikta rekonstrukcija un segums būs nomainīts visā tā garumā. Bet šovasar veiktais vienkārši jāuzskata par pagaidu risinājumu, kas īstenots nolūkā uzlabot braukšanas komfortu.

Spraugas Zemitāna tilta segumā
Spraugas Zemitāna tilta segumā Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu